Megan Fox elátkozott menyasszony ruhája visszahozza a szexi gót esztétikát

2024. február 20.
Megan Fox elátkozott menyasszonyként érkezett az idei People's Choice Awards díjátadóra, bebizonyítva, hogy a szexi gótok visszatérnek 2024-ben.
Megan Fox majdnem mindent megmutatott legújabb bikinis fotóján

Bár az emók ideje szerencsére már néhány éve lejárt, a hasonlóan sötét színezetű gót (vagy goth) esztétéika visszatérni látszik. Megan Fox gardróbjában legalábbis biztosan, a színésznő ugyanis egy nem mindennapi, gót ihletésű szettben jelent meg az idei People’s Choice Awards díjátadón. Megan Fox egy dekoltázshangsúlyos, lágyan redőződő, csillogó Vivienne Westwood ruhát vett fel, amit hosszú fekete körmökkel, vérvörös ajkakkal és védjegyének számító rózsaszín hajával egészített ki. A hófehér darab mellé kontrasztként egy fekete choker nyakláncot viselt, ami szintén segített behozni a kicsit punkos, kicsit gót asszociációkat. A végeredmény „félig glam, félig goth” szett, amivel ahogyan a színésznő maga is bevallotta, a Jennifer’s Body (Ördög bújt beléd) című filmben alakított saját karakterét, az „elátkozott menyasszony” Jennifert idézte meg.

Megan Foxnak csodásan áll a goth-glam trend is

Megan Foxnak csodásan áll a goth-glam trend is

Megan Foxot egyébként rendszeresen látni a gót esztétikából merítő darabokban, bár a színésznő a sötét hangulatot általában kifejezetten szexi és nőies szabásvonalakkal párosítja. De az elmúlt időszakból korántsem ő volt az egyetlen, akit megérintett ez a ’80-as évekig visszanyúló szubkultúra.

Wednesday és a gót tündöklése

A tavalyi év legnagyobb dobásának számító Wednesday sorozat újra térképre helyezte a gót esztétikát a divatvilágban. Az 1980-as évek Nagy-Britanniájából származó „gótikus” stílus alapvetően a punk szubkultúrából nőtt ki, de később kifejezetten saját színezetet kapott jellegzetes, „sötét esztétikájával”, amely néha még akár egészen morbid elemeket is beemel az öltözködésbe. A romanticizmus gótikus novellái inspirálta stílus előszeretettel használ drámai, olykor teátrális lookokat, és olyan viktoriánus stíluselemeket, mint például a csipke vagy a kesztyűk. Emellett perce a láncok, szegecsek és vagány piercingek is beleférnek a gót stílusba. Az elmúlt években külön alirányzatként azonosítható az úgynevezett goth-glam, ahol a gót stílus alapvetései nőies, elegáns elemekkel keverednek.

A fekete szín ugyan alapkövetelmény ennél a stílusnál, de ahogyan Megan Fox friss szettjénél is látszik, a színnél jóval fontosabb a hangulat, amit az egész szett képvisel. Megan Fox mellett olyan hírességek is szívesen viselik a szexi és fekete goth (vagy goth-glam) stílust, mint Billie Eilish, Rihanna vagy éppen Bella Hadid.

Rihanna csábos fekete özvegyként

Marion Cotillard Morticia Addams bőrében az Assassins Creed premierjén

Dakota Fanning szexi goth-glam szettje

Bella Hadid vagány gót hangulatú fűzőben

Forrás: PageSix Fotó: Getty Images