Priscilla Presley, a stílusikon – 5 különleges szett, amit élete fontos eseményein viselt

2024. március 20.
Priscilla Presley mindig sikkes stílusához nagyon jól illeszkedett férje kedves meglepetése.
Elvis Presley és felesége, Priscilla Presley

Priscilla Presley-t igazán jól ismerte a férje, Elvis Presley, tudta jól, milyen ajándéknak fog a legjobban örülni a szerelme. 

Elvis annak idején a színésznő Memphisbe költözésének örömére egy aranyos kiskutyával lepte meg Priscillát. Az énekes özvegye most egy Instagram-posztban emlékezett meg kis kedvencéről. Priscilla Presley Honey-nak (ami magyarul ebben a kontextusban az Édes becézést jelenti) nevezte el a kutyust, aki emlékei szerint mindenhova követte őt. A 78 éves Priscilla Presley által megosztott fotón épp Los Angelesből érkeztek meg memphisi reptérre, ekkor kapta le őket egy ott várakozó fotós.

A norvég felmenőkkel is rendelkező Priscilla Presley és Elvis Presley 1968 és 1973 között voltak házasok. A megismerkedésükkor még csak 15 éves Priscilla Presley híres férjének köszönhetően szinte a rivaldafényben nőtt fel. Stílusának alakulását éppen ezért nagyon jól dokumentálták az őt követő fotósok.

Most hoztunk egy összeállítást Priscilla Presley stílusáról és életéről.

Priscilla Presley tini stílusa

Elvis volt felesége Priscilla Ann Wagner néven született. Édesapja, James Wagner egy repülőbalesetben vesztette életét. A színésznő édesanyja, Ann később egy Paul Beaulieu nevű férfihoz ment feleségül, aki örökbe fogadta Priscillát. A katonaként dolgozó Beaulieu munkája miatt a család sokat utazott, és egy ponton Németországban éltek, ahol Elvis is állomásozott katonaként. 

Az akkor 24 éves Elvis és a 15 éves Priscilla között hamar kialakult a szerelem. Az alábbi képen a tinédzser Priscilla Presley integet az Amerikába hazarepülő Elvisnek a reptéren.

Priscilla Presley stílusa

Priscilla Presley stílusa

Priscilla Presley menyasszonyi stílusa

A tinédzser évek után Elvis és Priscilla Presley 1967-ben házasodtak össze, egy valódi, 8 perces Las Vegas-i esküvőn, amit egy 10.000 dolláros brunch követett. Priscilla elmondása szerint ikonikus, hímzett ujjú esküvői ruháját egy random ruhaboltban akasztotta le a vállfáról. Az esküvői fotókon már látható a későbbieknek Priscilla Presley védjegyévé váló hatalmasra tupírozott haj és az erős fekete tusvonal a szem körül.

Elvis Presley és felesége, Priscilla Presley

Elvis Presley és felesége, Priscilla Presley

Priscilla Presley kismama stílusa

A színésznő és üzletasszony elmondása szerint egészen a nászéjszakáig vártak az első szexuális együttlétükkel, mert Elvis így szerette volna. A nászútjuk után 9 hónappal megszületett egyetlen lányuk, a tragikus sorsú Lisa Marie Presley. Elvis felesége a babát bemutató fotókon egy csinos, galléros, élénk színű ruhában látható, a haj és a smink pedig itt is elengedhetetlen része volt a stílusnak.

Priscilla Presley kismama stílusa

Priscilla Presley kismama stílusa

Priscilla Presley ’80-as évek stílusa

Bár Elvis és Priscilla Presley 1973-ban – főként a férfi súlyosbodó gyógyszerfüggősége miatt – elváltak, továbbra is jóban maradtak és közös felügyelettel nevelték Lisa Marie-t. Priscilla a show-bizniszben szeretett volna érvényesülni. Az 1980-as évektől kezdve, nem sokkal a Dallas-korszak előtt szerepelt a Those Amazing Animals című műsorban.

Priscilla egy letisztult stílusú, egyszerűen nagyszerű ruhában, amit egy piros kendő és a hozzá passzoló öv tesz kicsit elegánsabbá.

Priscilla Presley stílusa a '80-as években

A színésznő stílusa a ’80-as években

Priscilla Presley modern stílusa

2022-ben mutatták be a Baz Luhrmann rendezésében készült Elvis című önéletrajzi filmet. A film bemutatóján ott volt Priscilla Presley, lánya, Lisa Marie, valamint három unokája, Riley Keough színésznő és az ikrek, Finley és Harper is. A film bemutatójára a lányáéval harmonizáló, klasszikus nadrágkosztümöt választott. 

Lisa Marie Presley édesanyjával, Priscillával és három lányával

Lisa Marie Presley édesanyjával, Priscillával és három lányával

Forrás: Instagram      Fotó: Getty Images