Britney, a bátor: válogatás a pophercegnő legemlékezetesebb ruháiból

2024. június 28.
Britney Spears nemcsak a zenére, hanem a divatra is jelentős hatást gyakorolt, amióta a '90-es években megjelent első dalával.
Britney Spears ruha

Britney Spears a kortárs popkultúra egyik legjelentősebb alakja. Mióta 1999-ben berobbant a köztudatba Baby One More Time című dalával, szinte folyamatosan témát szolgáltat az embereknek. 

A még mindig csak 42 éves Britney Spears karrierje kezdete óta közel 150 millió albumot adott el világszerte, ami miatt méltán érdemelte ki a sajtótól a „Pophercegnő” becenevet. 

Azóta sajnos megtudtuk, hogy a fényes siker árnyékában sötét dolgok történtek Britney Spears magánéletében. 2007-ben egy drámai hajborotválást követően eljárás indult, hogy az énekesnőt beszámíthatatlanság miatt gondnokság alá vehesse édesapja. Ez a gondnokság viszont leginkább Britney Spears kegyetlen kizsákmányolásáról szólt, és hosszú évek jogi csatározásai után megszüntetésre került. 

Azóta is érkeznek aggasztó hírek Britney Spears állapotát illetően, de legutóbbi mexikói nyaralásáról mosolyogva érkezett meg a Los Angeles-i reptérre, ami jó jelnek tekinthető.

A fiatal Britney Spears öltözködési stílusa tinilányok ezrei számára vált iránymutatóvá, aminek a szülők nem mindig örültek. Az énekesnőre jellemző hasvillantós ruhák olykor keveset bíztak a képzeletre, de hosszú ideig uralták a tinidivatot.

Karrierje során Britney Spears választott lenyűgöző és megosztó ruhákat is, ezekből hoztunk most egy válogatást.

Britney Spears legemlékezetesebb ruhái

1. Britney Spears „lány a szomszédból” ruhája

A tizenéves Britney a Mickey Mouse Klubból érkezett meg a zeneipar világába fiatal tiniként. Munkássága elején szende, jókislányos ruhákba öltöztették, így a rajongók szüleinek sem lehetett kifogása új kedvencük ellen.

Britney Spears a kezdet kezdetén

Britney Spears a kezdet kezdetén

2. Britney Spears kígyóbűvölő ruhája

A dolgok aztán hamar irányt váltottak, és Britney Spears kihívóbbnál kihívóbb ruhákban jelent meg a színpadokon és a vörös szőnyegen is. A sztár stílusára egész karrierje során jellemzőek voltak a hasvillantós, extrarövid felsők és a köldökpiercingek.

Britney Spears a 2001-es MTV Awardson

Britney Spears a 2001-es MTV Awardson

3. Britney Spears Madonna inspirálta ruhája

Az évek előrehaladtával Britney Spears meg sem próbálta már magára a erőltetni a jókislányimidzset. A Madonnával történő csókban végződő fellépésre például ebben a Like A Virgint idéző fehér szerelésben érkezett.

Britney a Madonnával való csókja előtt

Britney a Madonnával való csókja előtt

4. Britney Spears bőrruhája

A fiatal énekesnő nemcsak az extrém ruhákat, hanem a kalapokat és sapkákat is nagyon szerette a kiegészítők terén. 2002-ben ebben a bőrszerkóban jelent meg az egyik díjátadón. 

Britney Spears bőrruhában

Britney Spears bőrruhában

5. Britney Spears farmerruhája

Ha Britneyről és a divatról van szó, nem hagyhatjuk ki akkori barátjával, Justin Timberlake-kel közös farmerszettjüket sem. Ennél a képnél nem sok dolog foglalja jobban össze a 2000-es évek divatját.

Britney Spears és Justin Timberlake farmerben

Britney Spears és Justin Timberlake farmerben

6. Britney Spears kis fekete ruhája

2016-ra Britney már kétszeresen elvált nőként és kétszeres anyukaként egy komoly összeomlás és karrierfelélesztés után jelent meg az emberek előtt. Ez az egyujjas fekete ruha egy sokkal letisztultabb és elegánsabb stílust képvisel az énekesnő ruhatárában és remekül áll neki.

Britney Spears kis fekete ruhája

Britney Spears kis fekete ruhája

Forrás: wwd.com   Fotó: Getty Images