Britney Spears elveszthette minden vagyonát, és félő, hogy újra gondnokság alá helyezhetik

2024. április 30.
Két és fél évvel azután, hogy Britney Spears hírhedt gondnoksága véget ért, egy neves hollywoodi pszichiáter szerint ismét gondnokság alá kellene helyezni az énekesnőt.
Britney Spears gondnokság

Dr. Charles Sophy hétfőn szerepelt a TMZ Live című műsorában, és kommentelte azokat a legfrissebb híreket, amik szerint a 42 éves Britney Spears „teljesen diszfunkcionális”, és komolyan fenyegeti a csőd veszélye.

Sophy úgy fogalmazott, hogy egyáltalán nem sokkolták a Britney Spearsről szóló hírek, és úgy gondolja, hogy ismét gondnokság alá kellene  helyezni. „Nem, egyáltalán nem lep meg, mert a gondnokságnak igenis oka volt, még akkor is, ha annak idején nem a megfelelő embert nevezték ki erre a feladatra” – mondta Sophy. „Ha valaki ilyen szintű mentális betegségben szenved, szüksége van erre a fajta struktúrára, felügyeletre, és ami a legfontosabb, hogy szednie kellene a gyógyszereit.” 

Britney Spears 2008. február 1-jén került gondnokság alá, Reva Goetz bíró akkor az édesapját, James „Jamie” Spears-t és Andrew M. Wallet ügyvédet jelölte ki gondnoknak. A gondnokság alatt töltött idő során továbbra is dolgozott és albumokat adott ki, bár 2019-ben újra pszichiátriai osztályra került. 2019-ben olyan hírek jelentek meg, hogy Britney Spearst akarata ellenére tartják fogva a gondnokságban – amelynek állítólag 2009-ben kellett volna véget érnie. Az énekesnő gondnokságának megszüntetését végül 2021 novemberében rendelte el a bíróság.

A 2019-es jelentések azt állították, hogy Britney Spears nem szedte a gyógyszereit, Brophy pedig most azt mondja, hogy szerinte ez a jelenlegi helyzet is azért alakulhatott ki, mert az énekesnő továbbra sem szedi a szükséges gyógyszereket. „Azt hiszem, valószínűleg ez történt itt. Ez egy gyógyszermentes helyzet” – mondta Sophy, miközben elmagyarázta, miért gondolja ezt. „Nos, a kiszámíthatatlan viselkedése, a mániákus pénzköltés, a meggondolatlansága miatt senki sem érezheti magát biztonságban körülötte, senki sem tudja irányítani, sok szinten elvesztette a kontrollt” – mondta Brophy.

A TMZ legutóbbi, hétfői jelentése szerint Britney „komoly veszélyben” van mind mentálisan, mind anyagilag – akár a csőd veszélye is fenyegetheti. A lap szerint sokat utazgat, magánrepülőket bérel, nagyjából utanként egymillió dollár, amit elkölt, és ez havonta megtörténik. Hawaiira például különösen szeret járni magángéppel, ott a legjobb hotel elnöki rezidenciáját veszi ki.

„Volt 60 millió dollárja, amikor a gondnokság megszűnt, és most ott tart, ahol a gondnokság kezdődött – a csőd veszélye fenyegeti” – idézi a lap meg nem nevezett forrását.

Forrás: Daily Mail Fotó: Getty Images