Katalin hercegné olyan ruhában jelent meg Wimbledonban, amelynek komoly üzenete volt

2024. július 15.
Katalin hercegné a rákdiagnózisának nyilvánosságra hozatala óta másodszor jelent meg nyilvánosan. Ezúttal Wimbledonba látogatott ki, és a ruhája fontos üzenettel bírt.
Katalin hercegné wimbledon ruha

Katalin hercegné rendkívül stílusosan nézett ki, amikor a hétvégén megjelent a wimbledoni tenisztornán. A ruhája azonban nem csak szép volt – mélyebb jelentést is hordozott.

A hercegné másodszor lépett a nyilvánosság elé azóta, hogy az év elején nyilvánosságra hozta a rákdiagnózisát. A wimbledoni szereplése alkalmából a lila színre tette le a voksát – nem véletlenül. A 42 éves Katalin hercegné a All England Lawn Tennis and Croquet Club nevezetű szervezet védnöke, és a ruhája királyi árnyalata tisztelgés volt a titulusa előtt.

Katalin hercegné lila ruhája

Amióta 2016-ban Katalin hercegné átvette a védnökséget Erzsébet királynőtől, a wimbledoni öltözékére minden évben kikerül egy bross, ami ezt a titulust jelképezi. A kitűzőn a klub hivatalos színei láthatók, a lila és a sötétzöld – talán ez inspirálta őt arra, hogy a lila árnyalatot válassza a férfi egyes döntőre.

Katalin egyébként nemcsak a védnökséget vette át a néhai királynőtől, hanem Erzsébet azon szokását is, hogy élénk, vibráló színeket viseljen ezeken az eseményeken, és így könnyen kiszúrható legyen a tömegben.

Katalin hercegné lila ruhája Wimbledon

Wimbledonban Katalin hercegné lila ruhája

Katalin hercegné 2023-ban háromszor lépett fel Wimbledonban, és minden alkalommal zöldet (a klub másik színét) viselte. De az évek során Katalin a tenisztornán a szivárvány minden árnyalatában tündökölt már, a merész sárgától a kék pöttyösön át a babarózsaszínig.

A walesi hercegné hétvégi lila ruhája a Safiyaa márkától származik, amely brandet Katalin 2023-ban is viselte már, de Meghan Markle-t és Viktória svéd koronahercegnőt is láthattuk már Safiyaa ruhában.

Katalin hercegné hétvégi lila ruhája a Safiyaa márkától származik

Katalin hercegné hétvégi lila ruhája a Safiyaa márkától származik

Bár Katalin hercegné hétvégi feltűnésének mindenki örült, a palota hangsúlyozta, hogy a wimbledoni kiruccanása nem jelenti azt, hogy visszatérne a nyilvános feladataihoz. Valószínű, hogy a királyi család tagjai az elkövetkező hónapokban nagyrészt visszavonulnak a reflektorfénytől, mivel a nyári hónapokat hagyományosan a nyilvánosságtól távol töltik.

Ennek a szünetnek egy részét nyaralással tölthetik valamelyik kedvenc úti céljukon, például a skóciai Balmoral kastélyban, ahol Károly király és a brit királyi család minden augusztusban összegyűlik.

Forrás: People Fotó: Getty Images