Alakformáló tippek az ünnepekre

2015. december 10.
Tudtad, hogy az elmúlt 30 év alatt az átlagos lapos tányér átmérője 23 centiről 33 centire növekedett? Ez bizony azt is jelenti, hogy az adagok is nőttek, úgyhogy ne is csodálkozzunk, hogy a derekunk mérete is növekedett. Az ünnepi időszakról nem is beszélve, amikor úgyis lehetetlen ellenállni a töltött káposztának és a nagymama bejglijének. Itt van néhány alakformáló tipp, amiket már ma érdemes lehet megfogadnod!

# 1. lépés: gyaloglás

 

Kezdetnek napi 20 perc gyors gyaloglás jó bemelegítő kezdésnek számít, úgyhogy szokj hozzá, hogy lesétálsz 1-2 megállót BKV-zás helyett, következetesenválaszd a lépcsőt lift helyett, illetve közeli távokra semmiképp se autóval menj!

# 2. lépés: otthoni edzés

Ha a gyaloglás már sima ügy és növelni akarod a tétet, akkor jöhet az otthoni torna. Ez azért jó, mert egyrészt nem kerül pénzbe, hiszen az interneten rengetegféle tornavideót megnézhetsz díjmentesen, másrészt, ha 20 perc után legszívesebben abbahagynád, akkor nyugodtan megállhatsz anélkül, hogy vizslató szempárok nem tetsző pillantásaival kellene megbirkóznod. Persze, ahogy egyre többet tornázol majd otthon, egyre jobban fogod bírni a megpróbáltatásokat és kevesebbszer fog eszedbe jutni, hogy meg kéne állni kicsit.

Ha az ember otthon edz, akkor viszont hajlamos elfelejteni a bemelegítést és a levezetést, holott ezek irtó fontosak! Mindig melegíts be alaposan mozgás előtt:  végezz fej-, váll-, kar-, törzs-, térd-, és bokakörzéseket, majd nyújts kicsit: egyik lábon állva, hajlítsd be a lábad hátra felé, sarkadat húzd óvatosan a fenekedhez a kezeddel. Ne hagyd ki a nyújtást edzés után se, min. 10 perc! Mindig legyél magaddal türelmes: feszegesd határaidat, de csak óvatosan, hallgass tested jelzéseire.


(Fotó: Profimedia – Red Dot)

# 3. lépés: eljárni valahova edzeni

Ha a rendszeres otthoni torna életedbe való beiktatása nem okoz már gondot, és azt gondolod, hogy szert tettél egy kis rutinra, fittségre, akkor iratkozz be egy közeli konditerembe, hogy az ottani számtalan gép és csoportos edzés előnyeibe is belekóstolhass. Akár kikérheted egy személyi edző tanácsát is, aki összeállít neked egy személyre szabott programot, elmondja, hogy melyik gépet hogyan és mennyi ideig kellene használnod, illetve, hogy melyik órát ajánlja neked. Ha a gépi edzést nem szívesen végzed, akkor csemegézz a csoportos órák közül. Érdemes kipróbálnod pl. az évezredek óta ismert jógát, ami nemcsak testedet, hanem a lelkedet is felfrissíti.

Kifogások sajnos mindig vannak

Az az igazság, hogy mindannyian tudjuk, milyen könnyű lebeszélni magunkat a mozgásról: ,,Nincs kedvem!”, ,,Fáradt vagyok!”, és társaik. Ismerjük ezeket! A kifogások országútja viszont rossz irányba visz. Azt már az elején érdemes leszögeznünk magunkban, hogy kitartóak leszünk és testünk külső-belső egységét komplex ráhangolódással újítjuk meg. A mozgást ezért feltétlenül ki kell bővítenünk kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozással. A kitartásunk pedig előbb-utóbb impozáns változásokat eredményez.

Az eredmény pedig nem mindig olyan gyors, mint várnánk

Nem kell megijedni, akkor sem, hogyha az alakformáló hatás nem jelentkezik olyan hamar, mint amennyire elképzelted. A fogyás és a formálódás ugyanis nem indul be egyik napról a másikra, úgyhogy tudnod kell, hogy a jó alak elérése nem 2 perc, a zsírégető folyamat nem lesz mindig könnyű, kitartás kell hozzá – ennek fényében kezdd el az alakformálást.

Mit tehetünk még a zsírpárnák ellen?

Ha úgy érzed, hogy a rendszeres mozgáson és a megfelelő étkezésen kívül még tennél valamit az ügy érdekében, akkor érdemes kipróbálnod a modern kozmetika adta lehetőségeket, pl. a kavitációs zsírbontó technológiát.

„Nem ördögtől való, ha professzionális gépi kozmetikai kezelést is bevetünk az alakformálás érdekében. Ilyen a  kavitációs zsírbontó kezelés, ami célzott, jojó-effektus nélküli alakformálást biztosít. A kavitációs zsírbontás többek között azért népszerű, mert helyi zsírbontást végez, tehát pontosan onnan fogyaszt, ahol használjuk. Segítségével eltüntethetjük a zavaró zsírpárnákat pl. a combról, csípőről, ám elkerülhetjük a mellméret csökkenését vagy az arcbőr megnyúlását, amely a fogyókúrák gyakori  velejárója. Ráadásul létezik ma már otthoni kavitációs zsírbontó gép is, ami költséghatékony, kényelmes és diszkrét otthoni kezelést tesz lehetővé, így ideális a modern nők számára” – mondja Dr. Gulyás Tamás intenzív terápiás szakorvos, életmód-szakértő.