5 alattomos ok, amiért fáradt lehetsz, és nem is tudsz róla

2017. február 17. |

Nem aludtál eleget, fáradt vagy, tiszta sor, de mi van akkor, ha még egy pihentető éjszaka után és erőtlenül, leverten ébredsz? Ezek állhatnak még a fáradtság mögött!

Dehidratált vagy

Az emésztéstől kezdve a kognitív funkciókig tested szinte minden porcikájának szükséged van a hidratálásra, hogy megfelelően működjön. Ha nem iszol eleget, nem csak lelassulsz majd, de a hangulatod is rosszabb lehet.

Rendetlen vagy

Le az utolsó kifogásokkal is: a rendetlenség igenis káros az egészségre. Kutatások bizonyították, hogy egy kaotikus, kupis lakásban levertebbnek érezzük magunkat, mint egy rendezett, tiszta térben.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Túl meleg van

Értjük, hogy kint meg hideg, és nagy a csábítás, hogy csutkára tekerjük a radiátort, de a melegben könnyedén elnehezülünk és sokkal fáradtabbnak érezzük majd magunkat. Arról nem is beszélve, hogy az éjszakai alvás sem olyan pihentető, ha a hálószoba egy lángoló kemence.

Összezavarodott az alvási ritmusod

Ez nagyon könnyen előfordul, már csak a hétvégék miatt is, amikor szeretnénk délig aludni a szokásos 7 órás kelés helyett. A pihentető alvás titka viszont – sajnos – a következetesség: próbáljunk belőni egy meghatározott alvási időszakot, és igyekezzünk tartani magunkat hozzá.

Vashiányos vagy

Már a fűtést is lecsavartad és becsülettel iszod a vizet, mégsem változott semmi? Ilyenkor mélyebbre kell ásni, és meg kell nézni, milyen vitaminhiányok lehetnek a szervezetedben: a vashiány például gyakori oka lehet a fáradékonyságnak.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód