Három kilót is fogyhatnánk, ha állva dolgoznánk az irodában

2018. február 09.
Egy friss kutatás szerint minden nap 54 kalóriát égethetnénk el pusztán azzal, hogy ücsörgés helyett állva dolgozunk munkahelyünkön.

Régóta pedzegetik, hogy már csak a tartásjavítás végett érdemes lenne álló testhelyzetben végezni a munkánkat, de úgy tűnik, ezt a vonalaink miatt is jó ötlet megfontolni. A European Journal of Preventive Cardiology friss kutatása szerint napi 54 kalóriával égethetünk többet, ha állva dolgozunk az irodában, ami évi 3 kiló mínuszt is jelenthet.

Ráadásul az ácsorgás nemcsak a kilókat olvaszthatja le, hanem segíthet, hogy olyan izmaink is erősödjenek, amiket ülő helyzetben nem dolgoztatnánk. Így pedig az állva eltöltött munkanapok csökkenthetik a szívinfarktus és a stroke kialakulásának esélyeit és javíthatnak a cukorbetegség kockázatán is. Egyes optimista vélemények szerint ráadásul az álló pozíció még több testmozgásra is ösztönözhet minket, szóval tényleg érdemes lehet megpróbálkoznunk vele – kezdetben legalább csak pár percre megszakítani az egész napos ülést.

Independent