Három kilót is fogyhatnánk, ha állva dolgoznánk az irodában

2018. február 09. |

Egy friss kutatás szerint minden nap 54 kalóriát égethetnénk el pusztán azzal, hogy ücsörgés helyett állva dolgozunk munkahelyünkön.

Régóta pedzegetik, hogy már csak a tartásjavítás végett érdemes lenne álló testhelyzetben végezni a munkánkat, de úgy tűnik, ezt a vonalaink miatt is jó ötlet megfontolni. A European Journal of Preventive Cardiology friss kutatása szerint napi 54 kalóriával égethetünk többet, ha állva dolgozunk az irodában, ami évi 3 kiló mínuszt is jelenthet.

Ráadásul az ácsorgás nemcsak a kilókat olvaszthatja le, hanem segíthet, hogy olyan izmaink is erősödjenek, amiket ülő helyzetben nem dolgoztatnánk. Így pedig az állva eltöltött munkanapok csökkenthetik a szívinfarktus és a stroke kialakulásának esélyeit és javíthatnak a cukorbetegség kockázatán is. Egyes optimista vélemények szerint ráadásul az álló pozíció még több testmozgásra is ösztönözhet minket, szóval tényleg érdemes lehet megpróbálkoznunk vele – kezdetben legalább csak pár percre megszakítani az egész napos ülést.

Independent

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód