ÖKO: így nyerhetnek új értelmet a megunt tárgyaink

2018. március 13.

Tablettartó vágódeszkából

A modern háziasszonyok 2018-ban természetesen már tabletről nézik a hozzávalókat a vacsorához. Ehhez a rusztikus tartóhoz pedig elég egy régi vágódeszka és egy léc, illetve hátulra egy másik darab hulladékfa, és nem kell többé a liszttől és tojástól ragadó kütyüt törölgetnünk főzés közben…

Tükörből ékszertartó

Egy vintage tükör is új értelmet nyerhet egy kis kreativitás segítségével! Ha designos hálót feszítünk a tükör helyére, egy perc alatt megoldódik az összegubancolódott nyakláncok és a párjuktól elvándorolt fülbevalók tárolásának kérdése. Arról nem is beszélve, hogy egy romantikus keret hihetetlenül fel tud dobni bármilyen sivár falfelületet.

Létrából minimalista gardrób

A nagy belmagasság a lehetőségek végtelen tárházával kecsegtet, ha lakberendezésről van szó. Egy régi létra újrafestve akár egyszerre megoldhatja a gardróbszekrény és az egyéb tárolás problematikáját is. Ebben a lila színben pedig különösen imádjuk ezt a life hacket.

Vintage könyvespolcból babaház

Ez a csodálatos vintage babaház ugyan nem két perc alatt készül, de akár már a közös megalkotása is kreatív gyerek-szülő program lehet ráérős hétvégéken. Arról pedig nem is beszélve, hogy utána kezdődhet a babázás ebben a mesebeli házikóban, melyet a nagyi bármely ütött-kopott polcából kialakíthatunk egy kis maradék tapéta segítségével.


Földgömbből lámpa

Lássuk be, sokunknál ott porosodnak a földgömbök, melyeket a gyerekek ideig óráig nézegetnek, majd szépen lassan elveszítik funkciójukat. Ultratrendi lámpa formájában viszont új értelmet nyerhetnek. Még extrább hatást érhetünk el a földgömb-lámpákkal, ha a kontinensek sziluettjéhez apró lyukakat vágunk, hogy a fény átszűrődhessen rajta.