Az 5 legjobb zsírégető mozgás

2018. május 26.
Ha a lehető legtöbb kalóriát akarod elégedni sportolás közben, a következő mozgásformák garantáltan segítenek leolvasztani a pluszkilókat.

Sprintelés

30 perc alatt 400-500 kalóriát éget el

Unod a monoton, ugyanolyan tempójú futást és a biciklizést? Ha valami frissítőre vágysz, ne állj le a mozgással: inkább egy-egy kilométer kocogás közé szúrj be pár percnyi sprintelést, ami legalább annyi kalóriától fog megszabadítani! A lényeg, hogy alaposan melegíts be előtte és egyenes pályán (lehetőleg futópályán vagy egy sétányon) gyakorold a sprintelést!

Tabata edzés

1 perc alatt 15 kalóriát éget el

Akárcsak az intervall edzéseknél, a tabata is rövid ideig (20 másodpercig) tartó intenzív és (10 másodpercnyi) pihenőidők váltakozásából áll – 8 kör, azaz 4 perc az edzés, és a segítségével ráadásul az edzés után is folyamatosan égeted a zsírt. Bár könnyűnek hangzik, mivel teljes erőbedobással kell végezni, a 8. körnél már nagyon fognak fájni az izmaid, tehát csak erős kondiban lévőknek ajánljuk!

Sziklamászás

30 perc alatt 400 kalóriát éget el

Bár Magyarországon limitáltak a sziklamászó terepek, mesterséges falakon szuperül hódolhatsz ennek a hát-, kar- és láberősítő sportnak!

Úszás

30 perc alatt 300-450 kalóriát éget el

A zsírégetők kedvenc sportága még mindig az élmezőnyben szerepel, hiszen a tested izomzatának 70%-át intenzíven megmozgatja!  Fél óra mellúszással például 372 kalóriát lehet elégetni, pillangóúszással pedig 409 kalóriától is megszabadulhatsz!

Hegyi biciklizés

30 perc alatt 373 kalóriát éget el

Ne keverd össze a sík terepen való biciklizéssel: természetesen az is rengeteg zsírt eléget, de ha komolyan veszed a fogyókúrát, a hegyekben gyakorlod a bicajozást – nemcsak a lábaidat, hanem a feneked és a csípődet is formálja, ráadásul 30%-kal több zsírt égetsz el vele.

Még három tuti zsírégető mozgásformát  tudunk! Kattints a WellnesCafé cikkére, ha kíváncsi vagy!