Miért olyan menő futni?

2018. május 25.
Persze fontos az egészségünk, és a megcsináltam öröme is átjárhat minket… De mondunk azért még néhány érvet amellett, hogy miért érdemes neked is futás mellett letenned a voksod.

Összetartó erő

A legfontosabb érv a futás mellett a közös hobbi és az összetartó erő. Amellett, hogy levezetjük a mindennapi stresszt, amelyre az egyik legjobb megoldás a futás, ha csapatban edzünk, még jól is érezhetjük magunkat közben. Jó társaságban az idő is gyorsabban telik, és a nehézségek is könnyebben leküzdhetőek.

Inspiráló energia

Ha indulsz egy futóversenyen, a célba érkezés öröméhez semmi sem fogható! Fontos azt is megjegyeznünk, hogy aki egyensúlyban van önmagával, az könnyebben, hatékonyabban nyújt környezetének ösztönzést.

Énidő

Mindenkinek jár napi fél óra mozgás, amikor minden kitisztul, és a helyére kerül. Futás közben kiszellőztetheted a fejed, megtisztíthatod gondolataidat, feloldhatod a napi feszültséget. A mozgás, a futásra pedig mindez különösen igaz, hogy boldogsághormonokat szabadít fel a testben, így jobban érzed magad a bőrödben. A legjobb pedig? Amikor végre eljutsz oda, hogy megérkezik a flow élmény: aa tökéletes állapot, a tökéletes tempó, amikor úgy érzed, hogy ki tudnál futni a világból.

Marie Claire- tipp:

Maraton vagy félmaraton, 1 km vagy 21 km – nemcsak a távok hossza, és nem is csak a percekben mérhető teljesítmény a mérvadó, hanem összességében a futás nyújtotta élmény. Ha te is el szeretnéd mondani, hogy miért és mennyi ideje futsz, a május 27-én megrendezésre kerülő, 23. ALDI Női Futógálán keresd fel a 21 Nő az egészségügyért sátrát, töltsd ki kérdőívet. A Népligetben található sátorban egész nap ismert dietetikusok, szakemberek várnak minden érdeklődőt, hogy közvetlenül kérhessünk egészséges-életmód tanácsokat.

Bővebb infó: www.futanet.hu

Fotó: Profimédia – Red Dot