Kockás hasra vágysz?

2018. július 21.
Tudtad, hogy a kockák most is ott vannak a hasadon? Akkor is, ha épp most nem látszanak. Csak elő kell őket csalogatni. Fogadd meg tippjeinket, és neked is menni fog.

TÁPLÁLKOZZ OKOSAN

Hiába végzel hasizom-gyakorlatokat, ha mellette egészségtelen, zsíros, szénhidrátokban gazdag ételeket fogyasztasz. Ha tökéletes végeredményt szeretnél, muszáj kidobnod a fehér lisztes, cukros ételeket, és fehérjében, vitaminokban, egészséges gabonákban gazdag étrendet kell összeállítanod. Ha többször, legalább napi ötször eszed ezeket az ételeket kis adagokban, már akkor is látszódni fognak a kockáid, amikor még az edzést el sem kezdted.

IRÁNY FUTNI

futás nem csak az állóképességet növeli és remek zsírégető edzésforma, még a hasizmot is gyönyörűen formálja. Ha a diéta és hasizom-gyakorlatokat kiegészíted heti 2-3 futóedzéssel, a siker garantált. Ne felejtsd el tudatosítani magadban minden alkalommal a helyes testtartást és a helyes futómozgást.

HATÉKONY HASIZOM-GYAKORLATOK

Háromféle gyakorlattípust különböztetünk meg, amelyek a hasizmok erősítését szolgálják.

Az első, a has felső részére ható gyakorlatok. Ezek a jól ismert hasprések, felülések, félfelülések. A régi kedvelt teljes felüléseket jobb, ha elfelejtjük, mert nagyon megterhelik a gerincet. Aki azonban ragaszkodik hozzá, az tegyen a dereka alá egy fittball-t.

Az alsó rész fejlesztése a legproblémásabb, egyrészt azért, mert általában ide rakódik le a legtöbb zsírréteg, másrészt azért, mert ez fejlődik a legnehezebben. Ezt a részt azok a gyakorlatok formálják, amelyek az alsó végtagok felől indulnak (pl. lábemelés). De tudni kell, hogy nem elég szimplán a lábunkat emelgetni, muszáj, hogy a csípőnk is elemelkedjen a talajtól. Nagyon jó gyakorlat, ha a térdet és a mellkast közelítjük egymáshoz, akár vízszintes, akár függőleges testhelyzetben.

A ferde hasizmot azok a gyakorlatsorok fejlesztik, amelyek közben oldalirányú mozgást, csavarást is végzünk. Ügyeljünk a gyakorlatok helyes kivitelezésére, csak akkor lesz hatékony a hasazás.

Van még két jó tippünk! Kattints a WellnessCafé oldalára!