Ezért vesd be az ágyad minden reggel

2018. augusztus 04.
Talán kicsit furcsának tűnhet az a kijelentés, miszerint ha beveted reggelente az ágyad, akkor megváltozik a közérzeted és sokkal boldogabb leszel. Viszont itt is ugyanaz a helyzet, mint a reggeli kávé esetében: ha véletlen kimarad, már nem indulhat jól a napod, és ennek hiánya befolyásolja az aznapi hangulatod is.
Fotó: Unsplash.com

Nevezhetjük egyfajta szimbolikus rituálénak is. Ha reggel felkelés után beveted az ágyad, azt üzened a testednek bármennyire is fáradt vagy, ez egy új nap, új teendőkkel, új kihívásokkal, új örömökkel. Ideje belevágni, nincs idő a lustálkodásra.

Persze talán sokan forgatják a szemüket, hiszen ez olyan dolog, amit anyukánk, nagymamánk kért mindig tőlünk. Az egyszerűség a kulcsa. Gondolj csak bele, melyiknek örülnél jobban? Ha egy hosszú és fárasztó nap után hazaérve egy szépen rendezett szobát találsz, benne bevetett ággyal, vagy nagy rendetlenséget?

Igenis megéri odafigyelni az ilyen apró dolgokra is. Még a legegyszerűbb feladatok megvalósításának is egyik legfontosabb része az elhatározás. Az ágy bevetése tényleg csak pár percet vesz igénybe, de mégis át tudja alakítani az egész napunkat.

Az élet gyakran próbára tesz minket, de ha már egy feladatot sikerült megoldanod aznap, sokszor már ennek tudata is elég ahhoz, hogy jobban érezd magad.

Szerző: Mándoki Bernadett (gyakornok)