A legjobb meditációs appok, amikkel bármikor megnyugodhatsz

2018. október 06.
Elképesztő mennyiségű stressz zúdul ránk nap, mint nap, és nem túl könnyű megtalálni a módokat, hogy lecsillapodhassunk kicsit. Bár a technológia általában csak újabb stresszforrást jelent, ha okosan használjuk, megnyugodni is segíthet.
Fotó: Unsplash.com

Aura

Ez az applikáció segíthet, hogy elsajátítsuk a mindfulness technikáját. Az Aurában az a jó, hogy kimondottan a stressz, a szorongás és a depresszió oldását tűzte ki célul, ezért mindennap megkérdezi adott hangulatunkat és ahhoz próbál megfelelő meditációs gyakorlatokat ajánlani. Egy külön funkcióban azt is felsorolhatjuk, mik azok, amikért hálásnak érezzük magunkat – ez az apró trükk bizonyítottan segít, hogy jobban érezzük magunkat.

Calm

A Calm 10-20 perces meditációkat ajánl, amiket könnyedén beépíthetünk az irodában töltött napunba is. Az applikációban kiválaszthatjuk, mi a célunk: szeretnénk jobban aludni, boldogabbak lenni, javítani koncentrációs képességünket vagy csökkenteni a stresszt – ezekben segítenek majd a meditációk. A Calm ingyenesen is használható, de az összes extra funkcióiért már fizetnünk kell.

Headspace

Vezetett és szabad meditációkat is találhatunk a Headspace appban, ami elmagyarázza, miért is fontos meditálni és lépésről lépésre megtanít minket a módjára. Segít, hogy nagyobb hozzáférést nyerjünk érzelmi és mentális állapotunkhoz, ráadásul teljesen ingyenesen használható!