5 trükk, hogy több vizet igyál

2018. október 19.
Ha még nem sikerült ráállítanod az agyad a megfelelő folyadékbevitelre, vedd rá magad a vízivásra néhány szuper trükk segítségével!

Zárd a napot egy pohár vízzel!

Ha a napközbeni rohanásban nem jut eszedbe vizet inni, első körben készíts egy poharat az ágyad mellé és szoktasd rá magad, hogy egy nagy pohár vízzel zárd a napot! Elalvás előtt persze érdemes lehet vécére is menni…

Kávé mellé

A legtöbben iszunk kávét, amivel épp az a gond, hogy elszívja a vizet a szervezetből. Ha naponta legalább 3 kávé lecsúszik, nagyon jó ötlet lehet mindegyik mellé tölteni egy nagy pohár vizet is.

Fotó: Unsplash.com

Sok-sok jég

Nyugodtan pakold tele a gyümölcsleved vagy a smootihe-d jéggel, végül is abból is víz lesz egy idő után. Ez egy ügyes trükk lehet, főleg, ha szeretjük a hűsítő italokat. Azért mindenképpen ügyeljünk, hogy meg ne fázzunk!

Fűszerezd meg!

Ha szeretjük a fűszeres ételeket, vessük be ezt a trükköt: készítsük kicsit pikánsabbra az ételeinket, hiszen a fűszeres ételek hatására sokkal szomjasabbak leszünk. Így könnyedén ráállhatunk, hogy még több vizet fogyasszunk.

A technológia segítsége

Szerencsére vannak applikációk, sőt, még okoskulacsok is, amik segítenek fokozni a vízfogyasztásunkat. Az Ozmo Active, HydraCoach és DrinKup kulacsok segítenek monitorozni a napi vízfogyasztásunkat, ha pedig mobilunk segítségét kérnénk, válasszunk egy appot, például a Gulpsot.