5 perc jóga Johannával: reggeli stresszoldó jóga

2019. április 05.
Miért ne kezdhetnéd a napod egy frissítő jógával? Főleg, ha alig 5 percet vesz igénybe.

Ha otthonról dolgozol és nincs időd kimozdulni, vagy csak szeretnéd hasznosan indítani a napod, kiváló lehet ez a pár póz, hogy átmozgasd a tested és jól érezd magad egész nap a bőrödben. Csak annyi a dolgod, hogy amikor reggel a telefonodhoz nyúlsz, hogy böngészd a social media felületeket, csekkold az emailjeid, inkább nyisd meg ezt a cikket. Még csak ki se kell másznod az ágyból, máris nyújtottál 5 percet. Indulhat a reggeli jóga?

Ébresztő

Ülj a sarkaidra. Belégzéssel nyújtózz meg felfele fogd össze kényelmesen kezeidet, akár kulcsolással és kilégzéssel dönts el balra. Majd belégzéssel gyere újra középre és dönts balra. Vegyél jólesően nagy levegőket végig. Ismételd meg háromszor (mindkét irányba) ezt a nyújtózást.

Csípőnyújtás

Nyisd szét a térdeid, olyan szélességbe, aminél érzed, hogy nyúlnak a combjaid, de még kényelmes. Kezeidet teheted magad mellé, vagy megnyújtózhatsz előre, akár le is teheted a homlokodat. Maradj benne 5 mély légzésig, vagy tovább. Nagyon megnyugtató póz!

Galamb póz

Zárd össze a térdeid, ahogy a sarkaidon ülsz és ülj ki a jobb oldaladra. Bal lábadat próbáld a képen látható módon hátravinni, jobb lábad maradjon elől behajlítva. Csípődet próbáld középen tartani, hátra dőlhetsz, vagy kényelmesen hajolj le magad elé az ágyra. 3 légzésig tartsd, majd jöhet a másik oldal. Eszméletlen stresszoldó.

Lábnyújtás

Feküdj a hasadra és támaszkodj meg a bal alkarodon. Hajlítsd be a jobb lábad és próbáld megfogni a jobb tenyereddel. Húzd a talpad magad felé amíg jólesik 3 légzés és jöhet a másik oldal.

Hátnyújtás

2-3 párnát rakj a mellkasod elé, úgy, hogy hozzáérjen a hasadhoz. Mindkét lábad hajlítsd be és próbáld elkapni a kezeiddel. (ha nem éred el csak hajlítsd be őket és támaszkodj a kezeidet, próbáld hátra tolni magad a lábfejeidhez). Nem az a lényeg, hogy megemelkedjenek a lábaid, csak jólesően nyújts a lábad és a hátad. Ha jól esik hajtsd hátra a fejedet. Utána mindenképpen domboríts. Ha szeretnél több reggeli pózt, nézd meg előző cikkemet is.

Teljes feltöltődés:

Minden hónap végén az Aria-hotel tetőteraszán szeretettel várok minden kezdő és haladó jógára vágyó hölgyet vagy urat, egy mindent átmozgató stresszoldó jógaórára és utána 2 óra wellnessre. Regisztráció: küldj egy email a spa@ariahotelbudapest.hu email címre és minden információt elküldenek, vagy írj nekem valamelyik oldalamon.

Eseményhez link ITT!

Plusz reggeli energiabomba:

A Fű Juice Bar Jó Reggelt itala a legjobb mozgás előtt kora reggel! Csak ajánlani tudom, egészen frissen készítik az orrod előtt és te is nagyon frissnek érzed majd magad tőle.

Ruha: KEO Sportswear,/ JOHANNA10 kóddal -10% a végösszegből

Fotózás helyszín: Aria Hotel Budapest

Kövesd Johanna oldalait napi inspirációkért, gyakorlatokért.

Fotó: Mark A. Rosta

stresszoldó jógázást kívánok,

Namasté