5 perc jóga Johannával: meditáció II.

2018. november 13.
Sokszor nem könnyű figyelmünket a külső tényezőkről befelé fordítani. Előfordul, hogy az ember nehezen alszik vagy már korán reggel stressz éri. Akárcsak a lakásunkat, érdemes az elmét is rendben tartani. A jógagyakorlatok segíthetnek, hogy először a tested irányításának megfigyelésével meditálj, majd később már teljes csendben is tudj. Engedd el a külvilágot, figyelj magadra, pihenj egy kicsit és lélegezz. Ez az 5 perc most szóljon csak rólad.

Nagyjából 5 számolásig szívd be a levegőt az orrodon keresztül és fújd ki ugyanilyen hosszan a szádon, ezzel a stressz is enyhül a szervezetedben és lelkedben. Nem kell számolnod végig, csak nagyjából ez legyen a légzésed időtartalma.

Minden pózban maradj benne legalább 4 légzésig, később ezt variálhatod.

Hátcsavarás

Ülj a sarkaidra és csinálj egy egyszerű hátcsavarást. Bal tenyeredet tedd a jobb térdedre, jobb tenyereddel pedig próbáld megfogni a jobb talpadat. Ha derékproblémád van, akkor ne nézz hátra és inkább vállból csavarj. Amennyiben nincs, próbálhatsz a vállad felett hátrafele nézni.

Bónusz: csigolyákat rendbe tartja.

Könnyített Supta Virasana

Sarokülésből húzd ki magad mellé a sarkaidat, hogy be tudj ülni a két talpad közé. Ha nem ér le a popsid, akkor tegyél alá párnát és ülj így. Ha leér, akkor hátra is hajolhatsz, teljesen hátra fekhetsz vagy csak leteheted az alkarodat és megtámaszthatod a hátadat is egy párnával. Miközben lélegzel tedd imatartásba a szíved elé a kezedet.

Bónusz: fejfájásra, menstruációs zavarok enyhítésére tökéletesen alkalmas.

Pillangó fekve 

Picit nyújtóztasd meg a lábaidat az előző után, majd tedd össze a talpaid, és most is nyugodtan kényelmesen támaszd meg a térdeidet és a hátadat egy-egy párnával. Ha jólesik akár csinálhatod párna nélkül is, a lényeg, hogy ebbe a pózba is belelazulj. 

Bónusz: javítja a vérellátást 

Imatartás variáció 

Ismét felveheted a sarokülés pozíciót és megpróbálhatod a hátsó imatartást. Eleinte ha nehéznek tűnik csináld úgy, hogy lefelé nézzenek az ujjbegyeid, vagy pedig fogd meg az ellentétes könyökeidet. 

Bónusz: segíti a koncentrációs készséget.

Hogy megjöjjön a kedvem a meditációhoz a Green Way Design gyertyáit szeretem használni. A végén érdemes inni egy meleg kamillateát, és ha teljes megújulást, lelki-testi méregtelenítést szeretnél, akkor a Fű Juice Bár három napos detox kúráját ajánlom.

Teljes feltöltődés:

Minden hónap végén az Aria Hotel tetőteraszán találkozhatunk egy kellemes stresszoldó mindent átmozgató jógaórára, utána egy Aria Signature ital elfogyasztására kerül sor, miközben egész Budapestet megcsodálhatjuk és egy 2 órás SPA használatra is van lehetőség a hotelben.

Jelentkezni a spa@ariahotelbudapest.hu email címen tudtok. Egy meglepetéssel is készülök nektek!

Fotó: Bodnár Zsófia Photography
Fotózás helyszín: Aria Hotel Budapest

Kövesd Johanna oldalait napi inspirációkért, gyakorlatokért.

Facebook : Johanna Style Joga

Instagram: @johanna_style_joga

Szerda Downdog Stúdió Corvin, Csütörtök Downdog Stúdió Blaha. Az órarendért kattints ide. 

Ruha: Swantic

Jó jógázást kívánok!

Namasté