5 perc jóga Johannával: test- és énidő

2019. február 22.
Sokszor érdemes a saját testünk számára is énidőt biztosítani, hogy aktívan pihenjen. Érezd, hogy mozogtál, ettől felfrissültél lazán erőfeszítések nélkül. Ilyenkor az a jóleső érzés tölti fel a lelked, hogy tettél magadért, engedd, hogy átjárja a tested is. Gyújts pár gyertyát, állj rá a jógaszőnyegre, vagy otthonodban egy puha felületre és kezdődhet is az 5 perc énidő jóga. Kapcsolj ki és csak magadra figyelj, minden mást most engedj el.

Az alábbiakban néhány pózzal segítek, hogy átmozgasd a tested és növeld a lelki békességed. A pózok után további – számomra bevált -, feltöltődést segítő tippeket olvashatsz.

Ülj kényelmes pózban. Vegyél egy jó mély levegőt az orrodon keresztül és fújd ki a szádon hosszan. Ismételd meg ezt még négyszer, majd figyeld mit érzel.

Kulcsold össze a kezeidet, majd fordítsd kifelé ujjaid és egy belégzéssel nyújtózz meg felfelé. Kilégzéssel engedd le két oldalra a kezeidet. Ismételd meg kétszer vagy vidd tovább:

  • a mellkasod előtt kulcsold össze a kezed, vegyél egy mély levegőt, majd fordítsd kifelé ujjaidat, domborítsd a hátad és nyújtsd előre kilégzéssel az összekulcsolt kezeidet
  • a hátad mögött kulcsold a kezeidet, belégzéssel nyújts őket hátrafelé amennyire tudod, homoríts picit majd kilégzéssel bontsd a kéztartást.

Istennő póz – Utkata Konasana 

Állj széles terpeszbe és nagyon figyeld, hogy a térded a bokád felett legyen. Engedd le a csípődet amíg tudod. Nekitámaszthatod a hátadat a falnak és így nem kell annyira tartanod magad a pózba, bele tudsz teljesen mélyedni. Tarthatod kezedet a szíved előtt, vagy a fejed felé is nyújthatod egy belégzéssel. Érezd a benned rejlő istennőt ebben a pózban! Nem véletlenül ez a póz neve. Próbáld tartani három mély légzésig, vagy ameddig jól esik.

Harcos póz – Virabhadrasana

Jobb lábaddal lépj hátra egy jó nagy terpeszbe. Hajlítsd be a bal lábad és figyelj rá, hogy itt is a térded a bokád felett maradjon. Jobb lábfejed legyen párhuzamos a matrac végével, vagy kicsit nézzen előre fele, ha így nagyon feszülne. Csípődet fordítsd oldalra, jobb csípőlapátoddal törekedj hátrafelé. Belégzéssel emeld kezeidet oldalra, egészen vízszintesig, tenyereid lefelé nézzenek és tekinteted a bal tenyered felé fordítsd. Tartsd három mély légzésig majd ismételd a másik oldalra is.

Felfele néző kutya – Urdhva mukha svanasana

Feküdj le a hasadra. Belégzéssel emeld ki a mellkasod, ha tudod a térdeidet is emeld el a talajtól és spiccelj a lábfejekkel. Engedd hátra a nyakad, amennyire kényelmes és figyelj rá, hogy kiemeld a nyakad a vállaid közül.

Ezután jöhet a tested pihentetése! Egy finom fürdővel, medencézéssel, de ami a legjobb, főleg, ha sportolsz, vagy ülőmunkát végzel, az a masszázs.

Az Aria Hotel Spa részlegében a Harmony Spa-ban volt lehetőségem a fotózás és jóga után megpihenni, Móni svéd masszázsa teljesen ellazított. Bevallom én majdnem el is aludtam, annyira jól esett. Amikor átmozgatom a testem, utána még jobban esik a megérdemelt kikapcsolódás és a masszírozás.

Persze a gyümölcslevek sem maradhatnak el. Bőrszépítő hatásúak, szuperek az emésztésedre és megfázások elkerülésére is alkalmasak.

Helyszín:  Aria Hotel Budapest

Teljes feltöltődés:

Minden hónap végén az Aria Hotel tetőteraszán szeretettel várok mindenkit, egy átmozgató, stresszoldó jógaórára és utána 2 óra wellnessre.

Regisztráció: küldj egy email a spa@ariahotelbudapest.hu email címre és minden információt elküldenek, vagy írj nekem valamelyik oldalamon.

  • Johanna új stresszoldó jógaórája:

Péntek 16.15-17.15 Yogasecrets Stúdió, yogasecrets.hu Sümegvár utca 27.

Ruha: KEO Sportswear – JOHANNA10 kóddal -10% a végösszegből

Fotó: Mark A. Rosta

Namasté