5 perc jóga Johannával: erősítés

2018. december 04.
A téli időszakban sokszor nincs kedve az embernek lemenni az edzőterembe, lehámozni magáról a rétegeket, aztán kimelegedve hazasétálni a hidegben. De a jó hír az, hogy otthon is nagyon jókat tudsz tornázni és csak a saját erődre és kedvenc edzőszettedre lesz szükséged! A mai 5 perces, virtuális jógaórán hoztam neked néhány erősítő gyakorlatot a téli reggelekre, hogy bomba formába érezd magad egész nap, délutánokra, ha nem érnél oda az edzésre munka után, vagy estékre ha már nem volna kedved kimozdulni.

Fontos, hogy egy kicsit melegíts be előtte. Pár nyújtózás, fej-csukló-boka körzés és már kész is vagy.

Guggolás – az egész napos energiáért

Állj egy széles terpeszben. A lábfejeid kifelé nézzenek, figyelj rá, hogy amikor majd behajlítod a lábad a térded a bokád felett legyen. Nyújtózz meg belégzéssel és kilégzésre következhet is a második póz. Próbálj lassan, de lendületesen lélegezni.

Kilégzéssel guggolj le és tedd a szíved elé a kezed. Belégzéssel újra nyújtózz fel, feszítsd a popsidat majd kilégzéssel újra guggolj. Ismételd meg legalább ötször (minél többször ismétled, annál jobban fogod érezni).

Super(wo)man póz – a kitartásért 

Térdelőtámaszban kezdjük a talajon (ha érzékeny a térded, tegyél alá takarót). Nyújtsd ki a job lábadat és a bal karodat. Tekintetedet fixáld a talajon. Belégzéssel nyújtózz kilégzéssel érintsd össze, a hasad alatt a könyöködet és a térdedet. Ismételd ezt is ötször, majd következhet a másik oldal.

Lefele néző kutya a hasizmokért 

Emeld meg a jobb lábadat lefele néző kutyapózba. Nyújtsd a térdedet belégzés, majd kilégzéssel gyere, előre fekvőtámasz pozícióba és húzd behajlítva a jobb lábadat a hasad alá. Kilégzéssel told vissza. Belégzéssel ismételd újra. Megint próbáld ötször és aztán ne felejtsd a másik oldalt.

Oldalsó plank az erős karokért 

Az utolsó gyakorlat fekvőtámasz pozícióból indítsd. Helyezd a testsúlyodat a jobb tenyeredre, lábfejeidet teljesen közelítsd egymáshoz. Bal kezeddel nyújtózz a magasba és ha tudod megemelheted a bal lábadat is. Ha ez sok akkor a bal lábfejed, helyezd a jobb lábfejedre. Próbáld tartani ezt négy légzésig és ismételd most is a másik irányba.

Az én kedvenc edzőszettem: KEO Fitness – Army szett. A JOHANNA10 kód beírásával -10%-os kedvezménnyel vásárolhattok.

Teljes feltöltődés:

Minden hónap végén az Aria Hotel tetőteraszán találkozhatunk egy kellemes stresszoldó, mindent átmozgató jógaórára, utána egy Aria Signature ital elfogyasztására kerül sor, miközben egész Budapestet megcsodálhatjuk és egy 2 órás SPA használatra is van lehetőség a hotelben.

Az év elengedés, én-erősítő & stressz elengedő gyakorlatok kapnak most főszerepet az órán, cél -megvalósító meditációval, hogy hatalmas lendülettel kezdhessétek az új évet! Utána töltődjetek a relaxban és frissüljetek fel a wellnessben. Lesz most is egy meglepetés, de erről többet most nem árulhatok el.

Írj nekem itt üzenetben, vagy pedig a spa@ariahotelbudapest.com -ra egy email-t a jelentkezési szándékodról.

Fotó: Bodnár Zsófi

Fotózás helyszín: Aria Hotel Budapest

Kövesd Johanna oldalait napi inspirációkért, gyakorlatokért.

Facebook : Johanna Style Joga

Instagram: @johanna_style_joga

Szerda Downdog Stúdió Corvin, Csütörtök Downdog Stúdió Blaha. Az órarendért kattints ide. 

Jó jógázást kívánok!

Namasté