5 perc jóga Johannával: reggeli energizáló jóga

2018. július 31.
Néha nehéz az embernek energikusan ébrednie, főként, ha nem a legpihentetőbb éjszakáján van túl, vagy egyszerűen nincsen kedve a nap hátralévő részéhez. Ezen szeretnék segíteni nektek 5 jógapózzal és egy energizáló reggelivel, hogy már reggel jól érezd magad a bőrödben.

Egy kis gyengédség

Öleld át magad egy kicsit, ringasd a csípődet jobbra balra jólesően, majd nyújtózz egy nagyot belégzésre és kilégzéssel sóhajts. Annyiszor ismételd meg a mozdulatokat, ahányszor jólesik.

Bónusz: a csípővel végzett körkörös mozdulatok endorfint termelnek.

Sarvangaszana – Gyertyapóz

Emeld meg a derekadat, mintha a térdeidet a homlokodra akarnád tenni (akár rá is teheted), tenyereidet támaszd a derekadra és kezd el finoman felfele tolni a csípőd és nyújtani a lábaidat. Figyelj rá, hogy ne a nyakadon legyen a testsúly, hanem eloszlatva a vállakon, tarkón és a fejeden.

Ha fent vagy a gyertyapózba és stabil vagy, akkor mozgasd úgy a lábaidat, ahogy csak jól esik. Csinálhatsz terpeszt, spárgát, biciklizést, bármit, ami tetszik vagy csak tartsd őket egyenesen a levegőben.

Könnyítés: ha nagyon nehéz, akkor csak emeld meg a lábaidat a plafonirányába, próbáld nyújtani őket, vagy mozgathatod így is szabadon, miközben lent tartod a csípőd.

Bónusz: friss vért juttat az agyba- szellemi munka végzéséhez kiváló lehet, illetve kellően serkenti az emésztést.

Urdhva Mukha Svanasana – Felfele néző kutyapóz

Finoman fordulj át a hasadra, támaszkodj meg a tenyereiden a csípödhöz közel, vagy a vállak alatt és próbáld kinyújtani a könyökeidet, de csak addig amíg nem fáj a derekad. Egy mély belégzésig maradj benne és homoríts amennyire csak tudsz. Lábfejeid spicceljenek, próbáld megemelni a térdeidet. Próbáld leengedi a vállakat, ne húzd őket a nyakadba. Kilégzésre finoman enged magad a talajra fordítsd el a fejed jobbra és pihenj egy kilégzésig. Ismételd meg legalább háromszor.

Könnyítés: tartsd lent a térdeidet az ágyon és csak picit homoríts akár le is teheted az alkarjaidat, ha úgy jobban esik.

Bónusz: javítja a testtartást, segít enyhe depresszió esetén. 

Marjari – Bitil – Macska-tehén póz

Helyezkedjünk térdelőtámaszba. Figyeljünk rá, hogy a vállunk a csukló felett legyen és a térd a csípő alatt, merőlegesen a matraccal. Kilégzésre domborítsd a hátadat és belégzésre homorítsd. Próbáld folyamatosan váltogatni a pózokat a légzéseddel összehangolva.

Bónusz: enyhíti a hát fájdalmait.

Baddha Konasana- Pillangó póz

Érintsd össze a talpaidat, engedd a talaj fele. Mintha egy könyvet olvasnál az ujjaid segítségével nyisd szét a lábujjakat. Ha szeretnéd tolhatod a könyökeiddel lejjebb a térdeidet, így még intenzívebben érezheted a nyújtást.

Bónusz: önbizalom javító.

Extra energizáló reggeli tipp:

Viblance granola reggelire kókusztejjel. Frissítőnek mellé, vagy uzsonnára pedig a Fű Juice Bar Hulk – Spirulina power! italát ajánlom, ami a legtökéletesebb zöldalgát tartalmazó turmix, gazdag fehérje tartalmával vitalizálja a testet, vastartalma fokozza az állóképességet. Antioxidáns tartalmával fokozza az energiaszintedet és beindítja a napodat!

Ha bármilyen kérdésed lenne, vagy követnéd munkásságomat, kattints a Facebook-oldalamra és itt találsz meg az Instagramon.

Ez pedig a következő Aria Hotel esemény, ahol találkozhatsz velem. A Downdog jóga stúdióban tartott óráimra a honlapon tudsz bejelentkezni

Ruha: Swantic
Helyszín: Aria Hotel Budapest

Jógás fotók: Bodnár Zsófia, tárgyfotó: Mark A. Rosta