Lapos has a gyaloglástól? Igen!

2019. április 27.
Nem lehetetlen csak a hasról fogyni. Ráadásul ehhez nem is kell minden nap hasizomgyakorlatokat végezni. A lapos hashoz csak eleget kell gyalogolni.

A lapos has mozgás és megfelelő étrend kombinációjával egyáltalán nem csak álom. “A gyaloglás nagyon hatékony a testzsír csökkentésére és a rugalmas izmok építésére. Kalóriát éget és az egyik legkönnyebb formája a testmozgásnak, amely bármilyen életkorban végezhető és bármilyen edzéstervbe beépíthető” – magyarázta Jackie Vick személyi edző. Ráaádsul más előnye is van: gyaloglás közben a hasizmok végig aktívak, így ha némi erősítéssel kombináljuk, garantált a laposabb has. Természetesen a megfelelő étrend mellett.



Rengeteg tényezőtől függ, kinek mennyi kardioedzésre van szüksége ahhoz, hogy az áhított lapos hasat elérje. Az edzettségi szint és az étrend nagyban befolyásolja a testzsír mennyiségét. A személyi edző kezdetben 20-30 perc gyaloglást javasol, hetente ötször. Ezt kiegészítendő célszerű növényi eredetű, minél alacsonyabb zsírtartalmú étrendre áttérni legalább egy hónapra, hogy látható legyen az eredmény. “A fejlődésre 12 hetes ciklusokban kell nézni. Négy hét kell ahhoz, hogy már megfigyelhetők legyenek a fejlődés első jelei, nyolc hét, hogy a közeli ismerősök, családtagok is lássák az eredményeket, és tizenkét hét, hogy azok is észrevegyék a változást, akikkel ritkán találkozunk. A kulcsszó: a türelem.” – mondta a személyi edző.

Ha napi 45-60 perc gyaloglást kiegészítünk egy héten kétszer erősítő edzéssel, a kalóriák biztos, hogy gyorsabban égnek majd, és hamarabb elérjük a lapos hasat. Ha nincs időnk arra, hogy edzőterembe és gyalogolni is járjunk? Kreatívan is megoldható. Végezzünk minden 10 perc gyaloglás után 10 kitörést, ez legalább olyan hatékony. Ha szeretnénk a lehető legtöbb zsírt elégetni a gyaloglás során, nem sétatempót válasszunk, hanem gyorsabban végezzük a mozgást. Váltogathatjuk is az intenzívebb és lassabb sebességet, szintén hatékony a zsír égetésében a lapos has eléréséhez.

Fotó: Unsplash