Kipróbáltuk: életmentő kütyü a fájdalmas menstruációra

2019. május 30.
Ismerek olyat, aki meg sem érzi, amikor megjön neki, csak szisszen egyet és már túl is van rajta. Hát én nem ez a típus vagyok, így még mindig hihetetlen számomra, hogy a legutolsó vérzésemet gyógyszerek és fájdalom nélkül csinálhattam végig.

Sajnos az első menstruációm óta, havonta egyszer egy napot (körülbelül 20-24 órát tart ez az állapot) mindig végig kell szenvednem. Ilyenkor nemcsak egyszerűen fáj a hasam, szédülök, ájulás közeli állapotban is voltam már, de hánytam is többször a fájdalomtól, ha nem vettem be időben elég erős gyógyszert. Már jó ideje próbáltam keresni valami olyan megoldást, amelynek segítségével elhagyhatom a pirulákat, eddig mindhiába.

Insta őrület vagy valóság?

Az Instagramon futottam bele ebbe az apró szerkezetbe, és már annyiszor szembejött, hogy úgy éreztem, muszáj kicsit utánanéznem. Korábban próbálkoztam tapasszal, gyengébb gyógyszerekkel és azok kombinációjával, hasmelegítővel, teákkal, figyeltem az étkezésemre, a rendszeres mozgásra, mégsem sikerült megoldást találnom a szenvedésemre. Szóval megnéztem magamnak mi is az a Livia – mert így nevezik ezt a csodakütyüt.

Először kissé szkeptikusan fogadtam, hogy egy apró szerkezet képes blokkolni a fájdalomreceptorokat – a kütyü által keltett vibrálás ugyanis gyorsabban ér az agyba, mint a fájdalom, így kirekeszti azt -, de miután mélyebbre ástam magam a témában úgy döntöttem, muszáj kipróbálnom. A vélemények között olvastam hideget és meleget is, így hát a saját bőrömön akartam tapasztalni az eredményt.

Szuperszonikus fájdalomelterelő rezgés

A szerkezet egy apró dobozban érkezik, két elektródával, egy USB töltővel, gél tapaszokkal és egy tartóval együtt. A Livia pont úgy jött meg, hogy az első 12 órás töltés után már használnom is kellett. A leírásban az áll, igazán akkor fogod tudni, hogyan alkalmazd, amikor elindulnának a görcsök: valóban így lett. Bár mivel kicsit tartottam tőle, hogy az én fájdalmamat nem képes teljesen csillapítani, a biztonság kedvéért bekészítettem a szokásos, erős gyógyszeremet is. Ahogy elkezdtem érezni a görcsöket, azonnal feltettem az elektródákat a fájdalom két gócpontjára. Beállítottam egy erősséget, ami kellemesen bizsergette a hasam és amitől úgy éreztem, megszűnik a szenvedés. A kütyüt rácsíptettem a nadrágomra, egy bővebb pólóval pedig eltakartam mindezt, majd útnak indultam. Amikor elkezdtem érezni újra a görcsöket a nap folyamán, csak feljebb vettem a rezgésszintet és újra komfortérzetem lett. Még éjszakára is fent volt, nem esett le alvás közben, abszolút kényelmes volt.

Fájdalommentes menstruáció gyógyszerek nélkül

A legjobban attól féltem, hogy nem lesz elég az erőssége az én fájdalomszintemhez képest, de mindig tudtam még feljebb állítani, amikor úgy éreztem, erősebbek a görcsök. Kétszer le is vettem 30-30 percre, összesen kb. egy napig volt, utána már nem volt rá szükségem. Az eszköz olyan 15 órát bír ki egyhuzamban és bár nem okoz gondot, ha végig magadon hagyod, 10 óra elteltével – vagy ha éppen alábbhagynak a görcsök – érdemes picit levenni és akár tölteni is egy keveset.

Persze én csak a magam nevében tudok nyilatkozni, de nekem nagyon bevált. A görcseimet alig éreztem, és végre gyógyszer nélkül csinálhattam végig ezt a hónapot. Abszolút nem zavaró vagy észrevehető, még dolgozni is voltam vele, könnyen tölthető, semmi irritáló, vagy kellemetlen érzést nem generált a bőrömön. Egyébként az oldalukon azt írják, ha valakinek nem válik be, visszafizetik a pénzt. Én csak jókat tudok róla mondani és bízom benne, ha az én szenvedésemre gyógyír volt, sok más nőnek is tud majd segíteni.

Hol: mylivia.com