BILLENJ ÁT! kampány egy zöldebb jövőért

2019. június 10.
Egész júniusban tart az Instagramon a #BILLENJÁT elnevezésű kreatív zöld kampány, melynek célja, hogy játékos formában érzékenyítsen. Mohácsi Nusi, a Shamo bags tervezője és a kampány megálmodója szeretné, ha minél többen elmesélnénk történeteinket arról, hogy mi segített egy-egy új zöld szokás beépítésében az életünkbe, vagy mi az, amivel még mindig küzdünk?

Mi könnyítheti meg, hogy ne hagyjuk otthon a vászonzsákot, dobozt, kulacsot? Mert nem elég megvenni és örülni neki, meg kell tanulni, hogy velünk legyenek, amikor szükség van rájuk. És nem csak a tárgyakról, ennél sokkal több mindenről van itt szó. Rengeteg olyan tévhit kering, amit megcáfolva sokan szívesebben fognak majd hozzá a változtatáshoz.

A Shamo Bags megálmodója szeretné, ha erről nyílt párbeszéd indulna és ezzel minél többeket ösztönöznénk arra, hogy merjenek változtatni. És hogy miért ezeket a furcsa döntött képeket választotta a kampányhoz? Vizuálisan is szeretné kifejezni a billenést, hiszen nézőpontváltásra van szükség ahhoz, hogy az ember változtasson. Ez elsőre nem könnyű, de gyakorlással menni fog! És a képekben benne van az öröm, játék, humor is, ami sokkalta könnyedebbé teszi a változtatást, aminek nem szabadna nyűggé válnia. A kampány keretén belül folyamatosan megosztásra kerülnek tippeket, melyek segítségére lehetnek azoknak, akik most szeretnének belevágni egy zöldebb életbe. Azoknak is szeretne ötletekkel szolgálni, akik már „nyakig zöldek”, – ha másban nem, abban, hogy hogyan érdemes a téma iránt felkelteni mások érdeklődését.

5 fotó megtekintése

A kampány az Instagram felületein zajlik, a kapcsolódó játék leírása pedig megtalálható ebben a Facebook eseményben. Instagram: @shamobags