A férfiak 11 évvel később nőnek fel, mint a nők

2019. október 07.
A férfiak 43 éves korukra nőnek fel teljesen, azaz pontosan 11 évvel később, mint a nők - derült ki egy friss kutatás eredményeiből.

Egy angol televíziós csatorna, a Nickelodeon készíttette azt a kutatást, melyből kiderült, hogy milyen nagy különbségek vannak férfiak és nők között abban, mikorra válnak teljesen felnőtté. Abban azonban mindkét nem képviselői egyetértettek, hogy a férfiak a késő harmincas és kora negyvenes éveikben még nem nevezhetők felelős felnőttnek.

32 kontra 43
Az eredmények szerint a férfiak 43 éves korukra, a nők pedig 11 évvel korábban, 32 éves korra válnak érett, felelős felnőtté. “Férfiként, különösen olyan férfiként, aki egy gyerekcsatornánál dolgozik, az a kérdés merült fel bennem, a férfiaknak benő-e valaha a fejük lágya” – mondta Tim Patterson, a Nickelodeon programigazgatója arról, miért merült fel a felmérés készítésének igénye.


Miben mutatkozik meg a gyerekesség?
Tízből nyolc nő véli úgy, hogy a férifak “örökké gyerekesek maradnak”. Ez a gusztustalan szokásokban, a reggeli pizzaevésben és a videójáték-imádatban nyilvánul meg szerintük. A férfiak éretlensége a nők szerint megmutatkozik abban is, hogy csendben maradnak a viták során, képtelenek a legegyszerűbb ételek megfőzésére is és mindig ugyanazokat a vicceket és sztorikat ismételgetik a barátaikkal.

Ki viseli a nadrágot?
A férfiak maguk is közel kétszer olyan gyerekesnek festették le magukat, mint a nők: négyből egy férfi gondolta úgy, hogy valóban éretlen a viselkedése, rendszeresen előfordulnak vele azok a szituációk, amiket a nők felróttak a férfiaknak. A férfiakhoz képest a nők kétszer olyan felnőttnek érezték magukat az aktuális párkapcsolatukban, mint a férfiak. A nők negyede szerint egyedül kell meghozniuk a fontos döntéseket, és ugyanennyien vágytak arra, hogy a párjuk beszéljen magáról, nyíljon meg jobban és mondja el gyakrabban, mit érez.

A gyerekesség válóok

Tízből három nő szakított már azért, mert elfogyott a türelme ahhoz, hogy párja gyerekes dolgait elviselje. Szakításhoz vezethet a felelőtlen, túl gyors autóvezetés, a videójátékok és a szellentéssel való rendszeres viccelődés. A nők majdnem fele – 46 százaléka – érezte már úgy, hogy a párjuk anyja helyett anyjaként kell viselkedniük. Évente átlagosan tizennégyszer, havonta legalább egyszer el kell mondaniuk párjuknak, hogy viselkedjenek már végre korukhoz illően.

Van előnye is a gyerekességnek
A gyerekes viselkedésnek azonban nem csak hátrányai vannak. Tízből négyen elismerik, hogy segít frissen tartani a párkapcsolatot, nem hagyja, hogy kivesszen a vidámság és jókedv a szerelemből. Háromból egy nő szerint pedig a gyerekesebben viselkedő férfiak erősebb kötődést tudnak kialakítani a gyermekükkel, jobban megtalálják a hangot a kicsikkel.

 

Forrás: The Telegraph
Fotó: Unsplash