A férfiak 11 évvel később nőnek fel, mint a nők

2019. október 07. |

A férfiak 43 éves korukra nőnek fel teljesen, azaz pontosan 11 évvel később, mint a nők - derült ki egy friss kutatás eredményeiből.

Egy angol televíziós csatorna, a Nickelodeon készíttette azt a kutatást, melyből kiderült, hogy milyen nagy különbségek vannak férfiak és nők között abban, mikorra válnak teljesen felnőtté. Abban azonban mindkét nem képviselői egyetértettek, hogy a férfiak a késő harmincas és kora negyvenes éveikben még nem nevezhetők felelős felnőttnek.

32 kontra 43
Az eredmények szerint a férfiak 43 éves korukra, a nők pedig 11 évvel korábban, 32 éves korra válnak érett, felelős felnőtté. “Férfiként, különösen olyan férfiként, aki egy gyerekcsatornánál dolgozik, az a kérdés merült fel bennem, a férfiaknak benő-e valaha a fejük lágya” – mondta Tim Patterson, a Nickelodeon programigazgatója arról, miért merült fel a felmérés készítésének igénye.


Miben mutatkozik meg a gyerekesség?
Tízből nyolc nő véli úgy, hogy a férifak “örökké gyerekesek maradnak”. Ez a gusztustalan szokásokban, a reggeli pizzaevésben és a videójáték-imádatban nyilvánul meg szerintük. A férfiak éretlensége a nők szerint megmutatkozik abban is, hogy csendben maradnak a viták során, képtelenek a legegyszerűbb ételek megfőzésére is és mindig ugyanazokat a vicceket és sztorikat ismételgetik a barátaikkal.

Ki viseli a nadrágot?
A férfiak maguk is közel kétszer olyan gyerekesnek festették le magukat, mint a nők: négyből egy férfi gondolta úgy, hogy valóban éretlen a viselkedése, rendszeresen előfordulnak vele azok a szituációk, amiket a nők felróttak a férfiaknak. A férfiakhoz képest a nők kétszer olyan felnőttnek érezték magukat az aktuális párkapcsolatukban, mint a férfiak. A nők negyede szerint egyedül kell meghozniuk a fontos döntéseket, és ugyanennyien vágytak arra, hogy a párjuk beszéljen magáról, nyíljon meg jobban és mondja el gyakrabban, mit érez.

A gyerekesség válóok

Tízből három nő szakított már azért, mert elfogyott a türelme ahhoz, hogy párja gyerekes dolgait elviselje. Szakításhoz vezethet a felelőtlen, túl gyors autóvezetés, a videójátékok és a szellentéssel való rendszeres viccelődés. A nők majdnem fele – 46 százaléka – érezte már úgy, hogy a párjuk anyja helyett anyjaként kell viselkedniük. Évente átlagosan tizennégyszer, havonta legalább egyszer el kell mondaniuk párjuknak, hogy viselkedjenek már végre korukhoz illően.

Van előnye is a gyerekességnek
A gyerekes viselkedésnek azonban nem csak hátrányai vannak. Tízből négyen elismerik, hogy segít frissen tartani a párkapcsolatot, nem hagyja, hogy kivesszen a vidámság és jókedv a szerelemből. Háromból egy nő szerint pedig a gyerekesebben viselkedő férfiak erősebb kötődést tudnak kialakítani a gyermekükkel, jobban megtalálják a hangot a kicsikkel.

 

Forrás: The Telegraph
Fotó: Unsplash

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen! csipkebogyó

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen!

Miért olvasd el ezt most hangosan? felolvasás

Miért olvasd el ezt most hangosan?