A legzöldebb karácsonyi ajándékötleteket 900 és 40.000 forint között

2019. december 16.
Olyan magyar, fenntartható, fair trade és vegán termékeket gyűjtöttünk össze a 900 forintos hajgumitól egészen a 40.000 forintos organikus pulóverig, melyek a fa alatt is egészen biztosan megállják a helyüket. Ezzel is bizonyítjuk, hogy minden árkategóriában lehet kompromisszummentes, ökotudatos csomagot ajándékozni!

5000 Ft alatt

1. Zöldülő naptár 3500 Ft

A Felelős Gasztrohős önkéntesei szezonális terményeket, zöld tippeket felsoroltató, családi programokat, munkahelyi beosztást és akár vacsoratippeket vagy cash flow-t is feljegyző naptárat készített 2020-ra. A naptár akár nagyszerű ajándék lehet családoknak vagy pároknak is, ráadásul a termék alapára ugyan 3500 Ft, de magasabb támogatói árat is fizethetünk érte, mellyel a Gasztrohősök munkáját segítjük. 

2. Durca hajgumi 900-1200 Ft

A Durca hajgumik mögött két lány, Lili és Paula áll, aki 100%-ban újrahasznosított anyagból, zero waste szabással készíti a retro hajgumik megújított verzióit. A Repertory Budapestben rengeteg fazon és méret várja, hogy a karácsonyi ajándékcsomagokba komponáljuk ezeket az apróságokat.

3 és 4. Shamo vilka 2300 Ft

A diófa vilka és a kis hozzá tartozó vászonzsák a városi mindennapok és a túrázások elengedhetetlen kelléke, hiszen egyetlen darabbal megspórolhatunk egy egész eldobható evőeszközszettet is. Mivel minden darab kézzel készül és fa eszközről van szó, így nincs két egyforma Shamo vilka. Keressétek a Cikkcakk Studióban és a Shamo online shopban.

5. Gréta mesekönyv 3392 Ft

Andrea Gregušová szlovák írónő és Nastia Sleptsova ukrán illusztrátor érzékenyítő, gyönyörű könyvet alkotott, mely egy bálna, Gréta megható történetén keresztül mutatja be, mekkora károkat okozhat a környezetben az emberi tevékenység. A mesekönyvet a Pagonyban vagy a webshopban vásárolhatjátok meg.

5000-10 000 Ft között

 

1. Greenway Design szójagyertya ajándékcsomag 7450 Ft

A szójaviaszból készült gyertyák a legkörnyezettudatosabb, legegészségesebb alternatívái a paraffin alapú gyertyáknak. Ráadásul a magyar Greenway márka termékei üvegcséjének, tipográfiájának és a kifejezetten karácsonyra összeállított karácsonyi dobozainak köszönhetően teljesértékű karácsonyi ajándékok is lehet: tényleg felülírja a szabályt, mi szerint sablonos megoldás zoknit, bögrét, vagy gyertyát ajándékozni! A természetes, karácsonyi illatú gyertyaválogatásokat keressétek a webshopban, de például az Alle Ajándéktermináljánál is találkozhattok velük egészen karácsonyig!

2. 24Bottles kulacs 6600 Ft

Egy szemrevaló fém kulacs az egyik legjobb befektetés, hiszen rengeteg PET-palackot megspórolhatunk vele. Ráadásul a dupla fémrétegnek köszönhetően a meleg és a hideg italt is sok órán keresztül meg tudja tartani. A Fiók webshopban rengeteg színben és méretben megtaláljátok ezeket a minőségi darabokat.

3. Redheads pamutvászon konyharuha 5900 Ft

A Readheads magyar márka konyharuhája egy kézi szövésű, hagyományos technikával előállított szőttes, melyet Perger Zsófia gyönyörű illusztrációja díszít. A mintát vízbázisú szitafestékkel nyomták az anyagra – igazi prémium ökoajándék, mely a márka webshopján megrendelhető.

4. Evergreen kávékapszula 10000 Ft

A kapszulás kávé komfortját nehéz feláldozni az ökotudatosság oltárán, azonban az Evergreen márka úgynevezett örökkapszulákat gyárt ennek a problémának a megoldására. Egy ilyen rozsdamentes fém kapszula tíz évig is használható, és ugyanolyan egyenletes forralást és ezáltal teljes ízélményt képes adni, mint a klasszikus eldobható társai – csak éppen alumíniumhulladék nélkül! Még ideér karácsonyig, ha megrendeljük!

5. Bakelitbag válltáska 8000 Ft

A bakelitlemezből hajtogatott és varrt Bakelitbag táskák egy végzős középiskolás projektből nőtték ki magukat. Az upcycling fogalmát csúcsra pörgető márka clutchokat és válltáskákat is készít, melyeket például a Szia+ üzletében tudunk beszerezni még az ünnepek előtt. Ez a táska biztosan nem fog szembejönni az utcán!

10 000 fölött

1. OAT AVA Kale kardigán 125 eur

A magyar kötöttáru-márka 100% organikus pamutból készült kardigánja olyan, mint egy meleg ölelés. Oversize, uniszex fazonjának és télies színének köszönhetően tökéletes karácsonyi ajándék azoknak, akik befektetésként tekintenek egy-egy minőségi ruhadarabra. A márka svájci üzletén kívül a budapesti MONO-ban és a webshopban is vásárolhatunk.

2. DADO Wonders Rimini wall hanger 12 990 Ft

A DADO magyar makramémárka termékei a papucstól a lámpaernyőn át egészen a fali díszekig terjed. Karácsonyra ezúttal az útóbbit ajánljuk az ökotudatos ajándékkeresők figyelmébe, hiszen ez a tárgy bármely hálószoba falán remekül mutat és hozzásegít a slow-indie hangulat megteremtéséhez és természetes anyagával, kézműves jellegével nyugalmat hozhat az otthonunkba. A webshop mellett a Zani Storeban, a Repertoryban és a MONO-ban is megtaláljuk a márka darabjait.

3. Anna Amélie prémium pamutszatén ágynemű 109 eur

A rossz minőségű ágynemű bizony az alvás minőségére is hatással van. Így akinek Oláh Anna tervezte 100% pamutszatén ágyneműt ajándékozunk, annak egyben édes álmokat is adunk karácsonyra! Mivel a márka home kollekciója még nagyon friss, 2-3 hetet is várnunk kellhet a kézbesítésig, de egy ajándékkártya formájában már a fa alatt is ott lehet a designer ágynemű.

4. Printa juta vászon laptoptok 17 500 Ft

A Printa környezetbarát ruhadarabjai mellett érdemes a kiegészítőknek is figyelmet szentelnünk. A juta laptoptok például trendi nyers, természetes anyagával kiugrik a többi tartó közül, így egyedi és uniszex ajándék lehet karácsonyra is! A Printa az üzletén kívül webshopot is üzemeltet, így nem kell a fővárosba utaznunk, ha a márka termékével lepnénk meg egy szerettünket.

5. Dedcool Red Dacota parfüm 38950 Ft

Szinte lehetetlen vállalkozás minőségi, de állatkísérlet-mentes, vegán parfümöt találni a piacon, azonban a kaliforniai Dedcool termékei éppen ilyenek. A Red Dacota illatot a mandarin, a gardénia és a borostyán jellemzi, így a téli időszakhoz tökéletesen illik, ráadásul a magyar Neilacare webshopjából is megrendelhetjük.