Kényelmetlen új kanapé: még menthető!

2020. február 23.
Könnyű abba a hibába esni, hogy engedünk a csábításnak, és megvesszük azt a kanapét, ami nagyon jól néz ki ugyan, ám a boltban kipróbálva nem tűnik a legkényelmesebbnek, viszont úgy gondolkozunk, majd megszokjuk. Ha pedig online vásárolunk kanapét, még könnyebben megtörténhet, hogy kiderül, ami a képen jónak tűnt, valójában nem nekünk való. Menthető a kényelmetlen kanapé? Ha igen, hogyan?

Tipikusan az a bútordarab a kanapé, amit ha megvásárolunk, és kiderül, mégsem olyan kényelmes, mint amilyennek gondoltuk, nem szívesen küldjük vissza, mert macerás a szállítása, ráadásul elég drága ahhoz, hogy ne akarjunk lemondani az árának a vissza nem térítendő részéről. A profi lakberendezőknek szerencsére van néhány trükkje, amivel javíthatunk a helyzeten, és kicsit kényelmesebbé tehetjük az új kanapénkat.


Alakítsuk a párnákat
Ha túl kemények a kanapénk párnái, kicserélhetjük a tölteléket puhábbra. Ha viszont az a probléma, hogy a háttámla nem biztosít elég tartást, egy bútorlapot méretre vágathatunk, és a szivacsba vagy a párna tömőanyagába burkolva javíthatunk a helyzeten.

A (mű)báránybőr mindig segít
Ha nem akarunk nagyobb kanapéátalakításba fogni, terítsünk a kényelmetlen ülőfelületre valami puhát. A műgyapjú szőnyeg például megadja azt a plusz melegséget és párnázottságot, ami gyárilag hiányzik a kanapénkból. A báránybőr helyett egy vastag pléd is jó lehet, amibe be is burkolózhatunk, ha éppen arra van szükség.

Pihe-puha díszpárnák
Nem minden párna egyforma. Ha a kanapénk párnái kényelmetlennek bizonyulnak, a nagy, puha díszpárnák orvosolhatják némileg a problémát. Ha nem vagyunk allergiásak a tollra, még puhább párnákat találhatunk tollal töltve. Halmozzuk őket egymásra, és ne féljünk a nagyobb daraboktól sem, hiszen azok még kényelmesebbek lehetnek.

Adjuk el
Ha mindent kipróbáltunk, ám nem működik semmi, és bele tudunk törődni a kudarcba, a kompromisszummentes megoldás az, ha eladjuk a kanapét. Mindenkinek más a kényelmes, lehet, hogy ami nekünk nem működött, másnak a tökéletes kanapé lesz.

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash