Élethű virágok cukorból

2020. március 24.
Bloggerünk, PandArte most különleges, cukorból készült virágokat mutat nektek, és azt is elárulja, hogyan készíthettek ti is hasonló, édes szépségeket!

Pápai Gabriella, a Gleam & Glow tortadekoratőre és cukorvirágok készítője. A virágkészítés a szívügye, még évekkel ezelőtt esett szerelembe a cukorvirágokkal. „Első körben elvégeztem több tanfolyamot itthon, majd külföldön, de legfőképp autodidakta módon fejlesztettem magam, hogy megtaláljam a saját stílusomat. Mindig is tudtam, hogy azt a csodát, amit nekem adnak a cukorvirágok, szeretném másoknak is megmutatni – hogy még érték lehet a törékenység.”

Miből is készül?

„A cukorvirág egy olyan dekorációs eszköz, amit cukormasszából készítek, ennek fő alkotóeleme a porcukor. A tökéletes cukormassza receptjét éveken keresztül fejlesztettem, próbáltam elérni a legtökéletesebb állagot. Inspirációként az egyik kedvenc cukorvirágművészem, Maggie Austin  receptjét használtam.

Ebből a masszából gyúrom, nyújtom, gömbölyítem, majd fodrozok és erezek minden egyes szirmot, és levelet. Néhol elszakítom, meggyűröm, majd úgy festem meg. Általában a »véletlen hibákból« születnek a legszebb élethű virágok.

Virágdrótok és szalagok segítségével igazi virágcsokrot kötök cukorból. Nagyon szeretem a művészi kompozíciókat, a romantikus, púderes színeket. A virágok nem szabályosak, és nincs belőlük kettő ugyanolyan sem. Pontosan a tökéletlenség varázsa adja meg nekünk, hogy magunkra leljünk bennük.”

sugarart_22.jpg

sugarart_24.jpg


Mennyi idő egy szál elkészítése?

Egy szerelmes, hosszú szárú vörös rózsa elkészítése cukorból akár 3-4 órát is igényel.

Milyen virágokat szoktál készíteni?

Folyamatosan fejlesztem magam, és mindig újabb és újabb virágokat készítek. Nagy szerelem a boglárka, a hortenzia, a kövirózsa egy csokorba rendezése, de emellett a hóvirág, a bogyós gyümölcsök és az angol rózsa is közel áll a szívemhez.

sugarart_23.jpg

sugarart_9.jpg

 

Hogy lehetséges, hogy egy az egyben úgy néznek ki, mint az igazi virágok?

Az érintetlen természetből ihletet merítve, minden egyes szirom türelemmel és szenvedéllyel készül. Anélkül, hogy lemásolnám a virágok botanikus szerkezetét, azt választottam, hogy nagyító alatt megmutatom a természet szépségét – művészi formában, a cukormassza segítségével.

Mire lehet ezeket a virágokat használni?

Ezek a virágok mesések alkalmi, esküvői torták és desszertek díszeként, de én imádom belecsempészni a mindennapokba is. Gyönyörű lakásdekorációs eszköz művészetbe burkolva, és ajándéknak is nagyon különleges, örökre szóló emlék.

fb_img_1582738677823.jpg

sugarart_15.jpg

Kik szoktak ilyet kérni tőled?

Cukrászdákba készítek virágokat – elsősorban tortadekorációnak –, de egyre több megrendelés érkezik azoktól, akikaz  otthonukat szeretnék egy kis eleganciával melegebbé varázsolni.

Mennyire tartósak? Nem olvadnak el?

A cukormasszából készült virágok készítés után a levegőn keményre száradnak, szobahőmérsékleten nem olvadnak. A cukorvirágok törékenyek, de ha kellő gondoskodást és szeretetet kapnak, akkor örökké élnek.

PandArte