Sokat számít a kávéspohár mérete és alakja
A kapucsínót nagy, széles csészében, az erősebb, sűrűbb feketét pedig alacsony, keskeny pohárban szolgálják fel. Egy friss kutatás szerint nem pusztán esztétikai szempontok miatt van szükség arra, hogy a különböző kávétípusokat különböző bögréből fogyasszuk.
A Food Quality and Preference című szaklapban megjelent friss kutatás eredményei szerint a kávéscsésze alakja és mérete kulcsszerepet játszik abban, milyennek érzik a kávéfogyasztók az ital ízét.
A tudósok 309 személyt vontak be a kutatásba Kínából, Kolumbiából és az Egyesült Királyságból. Nyolc különböző típusú kávésbögre képét mutatták nekik, amelyeket rangsorolniuk kellett aszerint, mennyire zamatos, keserű vagy édes kávét várnak az adott csészétől. A résztvevők országtól függetlenül úgy nyilatkoztak, hogy a kisebb, keskenyebb pohárról aromásabb, keserűbb kávéra asszociáltak, míg egyetértettek abban, hogy a szélesebb csésze valószínűleg édesebb kávét rejt.
Olvastad már?
Ha szeretünk elviteles kávéval a kezünkben flangálni, mindenképpen jó befektetés lehet egy tartós kávéspohár, amivel nemcsak környezetbarátabbak, de baromi stílusosak is lehetünk!A legmenőbb többször használatos kávéspoharak
„Ez a felismerés ahhoz lehet hasznos, hogy figyelmeztesse a baristákat és a kávézók tulajdonosait: felesleges kísérletezni váratlan és meglepő tálalási ötletekkel. A különböző kávéfajtákat a jól bejáratott csészetípusokban célszerű felszolgálni, mivel a nem várt ízek elronthatják a kávéfogyasztás élményét” – javasolták a kutatók.
Olvass tovább!
Pörkölési kisokos kávéimádóknak
Az ültetvényeken leszüretelt nyerskávé hosszú utat tesz meg, és számos folyamaton megy keresztül, míg a csészékbe kerül. Most ezt a folyamatot járjuk végig a Nespresso szakértőivel.
Forrás: Mental Floss
Fotó: Unsplash