Miért kell melegen inni a kávét?

2020. január 12.
A forró kávéban több antioxidáns van, mint a hidegben. Ezt bizonyítja egy új tanulmány.

Ittál már valaha hideg kávét? Ha még nem, ne most szokj rá! Egy friss kutatás ugyanis bebizonyította, hogy a forró kávéban több antioxidáns található, mind a hidegben.

Emlékeztetőül: antioxidánsnak nevezünk minden olyan anyagot, mely késlelteti vagy gátolja az oxidációt. Ezek az anyagok különféle egészséges táplálékokban és vitaminokban találhatóak meg, és azért olyan hasznosak a szervezet számára, mert segítségükkel többek között csökkenthető a diabéteszre, az elhízásra, a korai öregedésére, valamint az szív-és érrendszeri betegségekre való hajlam.

Ennek ellenére a hideg kávénak is megvannak a maga előnyei: bár alacsonyabb mennyiségű antioxidáns található benne, a gyomrunk számára mégis jobb, ugyanis kevesebb savat termel.

Mi az előnye még? Kattints a Well&Fit oldalára!

Fotó: Getty Images