A mozgás öröme program – már otthon is!

2020. május 03.
Bár a jelenlegi helyzetben a Kinder Joy of Moving – A mozgás öröme programja, vagyis a közös felkészülés és a versenyek lebonyolítása szünetel, de elindult a Kinder Joy of moving – A mozgás öröme Otthon program. Az egyszerű, kreatív, otthon végezhető gyakorlatok hozzájárulnak ahhoz, hogy aktívabban, színesebben teljenek a hétköznapok.

A programról:

A Kinder Joy of moving – A mozgás öröme programot a Ferrero Csoport azért hozta létre, hogy népszerűsítse az aktív életmódot és a fiatal generációt mozgásra ösztönözze. A program küldetése, hogy egyszerű, napi rendszerességgel végezhető gyakorlatok formájában az egész világon elérhetővé tegye a gyermekek számára az aktív, fizikai tevékenység lehetőségét, és hogy a gyermekek örömet leljenek a mozgásban.
Kinder Joy of Moving – A mozgás öröme Magyarországon

A mozgás öröme program az idei tanévben már nyolcadik alkalommal indult útnak – azzal a céllal, hogy rendszeres testmozgásra ösztönözze a kisiskolásokat. A versenyprogramba jelentkezett, sorsolás útján kiválasztott 64 iskola diákjai a tanév során rendszeres foglalkozások során gyakorolnak, hogy a többfordulós kreatív és ügyességi sor- és váltóversenysorozatban mérjék össze felkészültségüket. A program összeállítása és lebonyolítása a Testnevelési Egyetem tanárainak és animátorainak közreműködésével történik, a feladatsor összeállítása az ő szakmai iránymutatásukkal valósult meg.

Láttad már?

Kinder Joy of Moving – A mozgás öröme Otthon

A Kinder Joy of moving – A mozgás öröme Otthon program kifejezetten kisiskolások számára készült, hogy a hosszú otthonlét során a gyermekek egyszerű, kreatív gyakorlatokkal tudjanak sportolni és játszani. A heti rendszerességgel online megjelenő gyakorlatokat a gyerekek önállóan is elvégezhetik, de az egész család számára is szórakoztatóak lehetnek.


A program többek között ügyességi és mozgá koordinációt fejlesztő játékokkal ösztönzi a gyerekeket, hogy a mozgás elősegítse kikapcsolódásukat. A szervezők bíznak benne, hogy ebben a szokatlan helyzetben szakmai támogatásukkal sikerül segítséget és alternatívát nyújtani a mozogni vágyó családoknak, illetve az újdonságokat kereső pedagógusoknak is.

További információért, valamint a tippekért és játékos videókért látogassatok el a kinderjoyofmoving.hu oldalra!

Olvastad már?

Fotó: Unsplash