Hiányzik az iroda? Imitáljuk a zajokat!

2020. május 04.
Telefoncsörgés, a munkatársak duruzsolása, a vízhűtő bugyborékolása, a lift csengetése. Ha a több hete tartó home office után már hiányzik az iroda atmoszférája, egy internetes oldallal szimulálhatjuk a munkahely zajait. Lehet, hogy így még a munka is jobban megy majd?

Egy berlini kreatív ügynökség, a Kids’ alkotta meg az I Miss The Office (Hiányzik az iroda) weboldalt, amellyel imitálhatjuk modern korunk megnyugtató hangjait, vagyis a munkahelyünk zajait a fénymásolótól a székek nyikorgásán át a telefoncsörgésig, hogy a home office-ban segítsenek jobban belehelyezkedni a feladataink megoldásába.

Egészen különös, hogy most nem azért hallgatjuk a hangokat, hogy kizárjuk a koncentrációt, esetleg zavaró hangokat, hanem pont ellenkezőleg. Talán eddig nem is realizáltuk, hogy a munkavégzésünkhöz mennyire hozzátartoznak az iroda hangjai.

Ráadásul az oldalon személyre szabhatjuk a tárgyakra való kattintással, hogy milyen hangokat akarunk bekapcsolni, illetve beállíthatjuk, hány munkatárs nyüzsgését szeretnénk magunk körül imitálni. Minél többen dolgoznak a helyiségben, annál erősebb a hang. 

Az I Miss The Office vicces, ugyanakkor egészen szürreális mementója az új normális élethelyzetnek. Bár a munkatársak jelenlétét nem pótolhatja, kimozdíthat a magányos munkavégzés állapotából. „Ezek a zajok emberektől származnak, olyan emberektől, akikkel együtt dolgozunk, és most valószínűleg hiányoznak. Ezért lehet megnyugtató bekapcsolni a megszokott hangokat” – magyarázta Valentin Cheli, az oldal tervezője.

Olvastad már?

Fotó: Unsplash