Karantén után is a kedvenceink: Lampért Zsófia

2020. július 03.
Négy, számunkra fontos dolog, amik egy kicsit jobbá tették a karantént: ezentúl minden héten egy kollégánk mutatja meg, mi az, amivel az elmúlt hetekben a szabadidejét töltötte. Tartsatok velünk, a kozmetikumtól a társasjátékokon keresztül az online koncertekig lesz itt minden, ami neked is segíthet! Most Lampért Zsófia kedvencei következnek!

Gasztronómia: Garat Malom

A kovásznevelés és a kenyérsütés nem kerülhette el a mi házunk táját sem a karantén alatt, és ez valószínűleg így is marad, mivel egyrészt roppant finom és izgalmas kenyereket lehet alkotni, másrészt ha nem sütnénk itthon kenyeret, hogyan indokolnánk meg magunknak, hogy megvesszük a világ legcukibb csomagolású lisztjeit? Ráadásul a Garat Malomnak nemcsak az A part alatt című népdal három tarka macskáját megjelenítő címkéi tökéletesek, hanem a lisztjei is. A királybúza liszt nélkül már nincs nálunk kenyér, de a süteményeken is határozottan érződik, hogy áttértünk a macskás lisztekre.

Kényelem: Redy

Ha arról írtam cikket a karantén alatt, hogy ez tökéletes alkalom az alternatív menstruációs eszközök kipróbálására, nem lett volna igazságos, ha pont én nem lépek előre még egyet az ügyben. Már eddig is használtam a Redy menstruációs bugyijait, ám bátortalanul csupán éjszakára. Mivel nagyon elégedett voltam, így nem láttam semmi akadályát annak, hogy beszerezzek még néhány darabot, és kipróbáljam, milyen a ciklus egész hetében ezt viselni. Elárulom: kényelmes. A világ legjobb szabású bugyija, abszolút biztonságos, és csak azt sajnálom, hogy a nem menstruációs napokra készített változat nem az én stílusom.

Tea: Sugar Rush

Bár a cukorsokk tudományosan nem létezik, a Sugar Rush teának azért eléggé ütős hatása van. Mikor egy évvel ezelőtt át kellett állnom a kávéról a teára, a White2Tea teái segítettek abban, hogy ez az átmenet sima és gördülékeny legyen. A hagyományos kínai teák közül a puerh ugyan nem lett a szívem csücske, ám a Sugar Rush kivétel ez alól. Bevallom, a csomagolása miatt vettem meg először, mivel olyan, mintha a lányomról rajzolták volna, de alapvetően biztosra mentem, hiszen a White2Tea teáinál nem nagyon lehet melléfogni. Nagyon édes, nagyon testes és nagyon illatos tea, ami feldobott akkor is, ha elértem a karantén mélypontját. Volt egy pár, amit remekül mutat, hogy már csak egy adagnyi maradt a nagy korongból, úgyhogy érkezik is a következő, mert az nem lehet, hogy ne legyen itthon Sugar Rush többé.

Szórakozás: Super Nintendo Mini

Nagy szerencse, hogy ez a járvány nem két évvel ezelőtt robbant be a világban, és kényszerített karanténba minket. Így már nem annyira kicsi, hét- és ötéves gyerekekkel kellett túlélnünk az összezártságot. Ami inkább lett móka, mint szenvedés, köszönhetően a Super Nintendo Mininek. A gyerekkézbe is tökéletesen illő, klasszikus Nintendo-kontrollerek mellett a kompakt kis gépen minden olyan játék rajta van, amivel 8-9 éves koromban elindult az én gamerkarrierem is. Volt időnk végigmenni a klasszikus Super Mario-pályákon és hordókat dobálni Donkey Konggal, ám rá kellett döbbennem, hogy az ötéves fiam már most jobban játszik, mint én valaha játszottam.

Olvass tovább!