Az 5 leginspirálóbb zöld fürdőszoba

2020. július 27.
A fürdőszoba nem csupán egy hasznos helyiség, gyakran mégsem fordítunk figyelmet arra, hogy csinosítsuk, dekoráljuk. Sokan megmaradnak a fehérnél, a világos, természetes árnyalatoknál, pedig némi szín, növények vagy egy élénk zuhanyfüggöny wellnessélménnyé varázsolhatja a fürdőben töltött időt. Ha pedig a zöldet választjuk a fürdőszobánk színének, eleganciát és személyiséget adhatunk a helyiségnek.

Általában a lakás egyik legkisebb helyisége a fürdőszoba. Ez kifejezetten előnyös, ha valamilyen izgalmas, élénk árnyalattal, például smaragzölddel szeretnénk kísérletezni a dekorációban, falfestésben. Kis helyen ugyanis a legvibrálóbb színek sem érződnek túlzónak. Mutatjuk az öt leginspirálóbb zöld fürdőszobát az Instagramról!

1. Használjuk a természet palettáját

A zöld a leggyakoribb szín a természetben, így tulajdonképpen bármelyik árnyalatot is választjuk, automatikusan a kinti világ egy szeletkéjét hozzuk el a fürdőszobánkba. Párosítsuk a zöld falat növényekkel (valódi, mű vagy vegyesen), amelyek életet és mélységeket adnak a térnek, ahogy ebben az apró fürdőszobában is.

View this post on Instagram

I had to get in the bath to take this shot! 🙈 The bathroom is quite small & the light is terrible but I tried my best to get a half decent picture. . I am still updating this room, I would love a new mirror with a black surround and a new floor. I have seen some floor tiles I like in Dunelm, I am willing to face the music & accept the consequences if they go wrong and we end up with no floor 😂 Has anyone tried them before? . @mymonthincolour #mymonthincolour Welcome to my jungle @myhousethismonth #myhousethismonth Face the music @instahoodwatch #instahoodwatch Room for improvement @myhousejournal #myhousejournal Anything Goes #myhousedownsouth #letterboxhome #dabblingwithdecor #myspaceanddecor . #bathroominspo #bathroomdecor #interiorforinspo #greenbathroom #houseplants #colourfulhome #greendecor #mylittlecorner #myhomedecor #thehouse #lovehomedecor #homedecor #bathroomideas #instadecor #homestyle #decorinspo #interiordecor #greendecor #jungledecor #myhomevibe #showusyourgaff #mydailyhomesquares

A post shared by Sharon (@swans.at.number6) on

2. Telt és gazdag: a smaragd

Mindegy, hogy festésről vagy csempéről van szó, a smaragd egyértelműen befutó, ha nem félünk a drámai, karakteres, ugyanakkor élénk árnyalatoktól. Bármelyik fürdőszobát felpezsdíti, remekül illik a fa-, fekete vagy fehér szekrényekhez is. Ha márvánnyal párosítjuk, kifejezetten luxushatást kapunk.

3. A modern moha

Soha nem volt még ennyire népszerű a mohaszín, ám a hálószoba és a konyha után megérkezett a fürdőszobába is. Szép, megnyugtató és kifejezetten modern hatású. Ráadásul kiemeli a fém kiegészítőket.

 

4. Zuhanyfüggöny, ha nem akarunk csempézni

A növényi ornamentikával díszített zuhanyfüggöny azoknak remek megoldás, akik nem akarnak nagyobb átalakításba, festésbe, csempézésbe kezdeni, mégis szeretnék egy kis zölddel karakteresebbé tenni a fürdőszobájukat. A növénymintától kifejezetten olyan hangulatú lesz a fürdőnk, mintha minden nap szállodában lennénk.

5. Ne féljünk a növényektől

A valódi növények is azoknak lehetnek jó megoldások, akik szeretnének némi zöldet vinni a fürdőszobájukba, ám nem akarnak nagy átalakítást. Telepítsünk annyi szobanövényt a fürdőnkbe, amennyit csak szeretnénk (és amennyiről tudunk gondoskodni). Állítsuk rusztikus állványra, lógassuk le a plafonról, és akasszuk a falra, míg trópusi paradicsommá nem varázsoljuk a fürdőszobát.

View this post on Instagram

This is my most regrammed photograph and I have never actually posted it on my own feed. It was first posted on the @apartmenttherapy feed for whom I captured the image for. Today I found this photograph on Pinterest posted by some french website with no reference to the author (me) as credit or even where they found the image. This is the reality for photographers and many creatives. Theft. I don’t take it to heart as much anymore – a lot of the time not much can be done. Many people out there just don’t get the whole #createorcredit concept. Even people who are paid to manage social media feeds for businesses, who should know better. One of which told me once, after I pointed out an image used without credit, that there are a lot of opinions over what is right and wrong. Copyright ownership is not an opinion I have. It is a fact. But please, understand that if you ever share anything, that was not created by you or you didn’t pay for them you bloody well should be crediting the correct copyright owner. #viapinterest is not good enough. If you don’t know who created that image, the simple answer is, don’t use it. Photographed last year for @apartmenttherapy, this gorgeous bathroom belongs to @thekatieday.

A post shared by Hannah Puechmarin (@hannahpuechmarin) on

 

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash

Olvastad már?