Élvezd a mindennapokat, ahogy csak nyáron lehet!

2020. augusztus 02.
Nemsokára vissza fogjuk sírni a nyár felhőtlenségét, éppen ezért érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy milyen jó dolgokat is kínálhatnak nekünk az extrahosszú nappalok, az enyhe esték és a kivirult természet.

1. Légy mezítláb, amikor csak tudsz!

Használj ki minden lehetőséget arra, hogy ledobd a cipőd, érezd a füvet, a homokot, kavicsokat, de akár a meleg betont is talpad alatt.

Ha vízparton vagy sétálj, akár fuss a vízben! Figyeld meg, ahogy érintkezik a lábaddal, ahogy átveszed annak hőmérsékletét. Ha tudsz úszni, és alattad már mély a víz, feküdj rá, próbáld átadni magad, hagyatkozz a víz erejére, a fizikai törvényszerűségekre.

Ha homokos talajon sétálsz, figyeld meg, ahogy érintkezik a talpaddal, fúrd bele egy kicsit a lábad, öleljék körül a finom szemcsék.

2. Tudatos természetjárás

A természetben erdőjárás, túrázás, kerékpározás, de akár egy városi séta során is állj meg egy-egy bokornál, virágnál, fánál, és érezd meg az illatát, figyeld meg a színeit, a levelek mozgását. Egy kisbabánál is látható, milyen sok ideig képes a fa leveleit nézni, annak játékát figyelni. Ezt mi is megtehetjük, akár minden nap, akár különböző napszakokban.

Ha éppen nem nyaralsz, akkor is van lehetőséged bárhol felnézni az égre, a felhőket figyelni. Mostanában különösen sok alkalom adódik naplementekor rácsodálkozni az égi színekre, amelyek valóban különös megjelenést produkálnak olykor-olykor.

3. Természet a falakon belül

Mindig legyen az otthonodban friss virág a vázádban! Így nyáron még csak a virágboltba sem kell menned, hiszen úton-útfélen nyílnak mezei virágok, vagy kertész szemével gazok, amelyek néhány napig csodásan pompázhatnak lakásunkban, erkélyünkön.

4. Kiélvezni a teret

Amikor csak tudsz, étkezz szabadlevegőn, teraszon! Napközben is válassz kiülős helyet egy kávéra, teára akár, esténként pedig élvezd a vidéki vagy városi szabadtéri hangulatot. Autó helyett válaszd a sétát, kerékpárt, rollert, gördeszkát! Nem kell a hétvégére várni, túrázz egy rövidet akár hétköznap, munka után is, kihasználva a hosszabb nappalokat.

Nem utolsó sorban pedig egyél sok-sok nyári zöldséget, gyümölcsöt! Élvezd a nyarat tiszta erőből, hidd el, nagyon jó érzés lesz majd egy novemberi vagy február végi napon visszagondolni rá!

További Városban, zöldben cikkekért kattints IDE!