Ha nem utazol sehová, nyaralj a városban!

2020. augusztus 05.
Ebben az évben eddig már annyi minden alakult másképp, így azt javasoljuk: ha nem utazol, nyaralj a városban! Gondolj bele, mennyi turista érkezik városainkba, miért ne turistáskodnánk mi is! A kérdés csupán annyi, milyen nyaralást szeretnél?

A természet közelségére vágysz? Szuper parkok hűs árnyai, arborétumok – a Budai Arborétum, a Füvészkert, a Soroksári Arborétum – különleges növényvilága vár! Ha pedig tó mellett töltenéd a szabadidőd, mit szólsz a Feneketlen-tóhoz vagy az Orczy-kerti tóhoz? Folyója Budapestnek egy van ugyan, de partszakaszai nagyon változatosak.

Ha nagy tereket szeretnétek, aktív programokat tervezek, a Hajógyári-sziget, Margitsziget füves területein lehet labdázni, tollasozni, frizbizni. És persze mindenhová érkezhetsz akár kerékpáron is. Ha hegyi túrákat szeretnél, irány Norma és környéke, a Hármashatár-hegy vagy például a Sas-hegy! Bármelyiket is választod, páratlan kilátást, újra- és újra felfedeznivaló helyszíneket fogsz találni egészen biztosan.

A városi séták a kedvenceid? Tehetsz például történelmi sétát, tematikus sétákat, ahol az épületek, a gasztronómia, a fürdők,vagy a városi növény- és állatvilág van központban.

Legyél gasztroturista, járd be a világot budapesti ízkóstolókkal! Indiai, mongol, grúz, orosz, thai, vietnami, kínai, olasz, francia, görög, török, japán, amerikai, spanyol, szerb… és még mennyi nemzet étele kimaradt a felsorolásból! Az egész Földet beutazhatod a világ ízeivel, itt Budapesten! Tegyél édességtúrákat, igazán minőségi kínálattal, különlegességekkel várnak a főváros cukrászdái és fagylaltozói. Ha pedig valódi nyaralós helyet keresel a városban:  hekk vagy grillparti a Római parton? Ugye, jól hangzik?

Szervezhetsz persze magadnak vagy társasággal egy igazi esti Budapestezést! A napmelegétől átfűtött budapesti utcákon tett séta után ülj be egy kedvelt romkocsmába, ahol akár hajnalba nyúló felejthetetlen nyár esti élmény lesz a tiéd!

Ha elvonulnál, csendes pihenőként nyaralnál, látogass el a budapesti könyvtárak egyikébe, vagy különleges, tematikus könyvesboltok kínálatát nézd át nyugodtan, ráérős körülmények között. Úgy tűnik, még ha el sem hagyod a várost, egy nyár sem lesz elég ennyi budapesti nyaralásra!

További Városban, zöldben cikkekért kattints IDE!

Fotó: Getty Images