A G-pont létezik, és egyszerű megtalálni

2020. szeptember 13.
A G-pont az egyik legrejtélyesebb és legvitatottabb téma, ha a női szexualitásról beszélünk. Lehet, hogy sokan csak a tündérmesékből és a gimnáziumi szexuális felvilágosítás órán hallottak róla. Lehet, hogy eddig csak azért nem találkoztak vele, mert rossz helyen keresték. De akkor se csüggedjünk, ha nem leljük, hiszen nem minden nőnek van G-pontja – még szerencse, hogy nem ettől függ az orgazmusunk.

Hogyan találjuk meg?

A G-pontunk egy abszolút hozzáférhető helyen található. Ez egy szivacsos terület, amely a hüvely has felőli oldalán helyezkedik el, körülbelül öt-nyolc centiméterre annak bejáratától. Mivel minden nő teste más, ezért könnyen előfordulhat, hogy egy kicsit fentebb, lentebb, enyhén jobbra vagy balra kell nyúlnunk. Hasonlóan a péniszhez, a G-pontunk is megduzzad, ha izgalmi állapotba kerül és több vér áramlik testünknek ebbe a részébe. Gyújtsunk gyertyát, használjuk a fantáziánkat, nézzünk etikus pornót vagy egyszerűen csak csináljuk azt, ami jólesik.

Ha már kellően felizgultunk, akkor nyúljunk be ujjunkkal vagy játékunkkal a hüvelyünkbe, és tegyünk velük ringó mozdulatokat a köldökünk irányába, miközben nyomást gyakorlunk a hüvely has felőli oldalára. Lehetséges, hogy ez a felület kicsit más tapintású lesz, mint a vaginánk többi része, de az is előfordulhat, hogy csak a feltörő kellemes érzés fogja megmutatni, hogy jó helyen kalandozunk. A G-pontunk valójában nem egyetlen pont: körbeöleli a húgycsövet, így, ha nyomást gyakorlunk rá, azt érezhetjük, hogy azonnal mosdóba kell mennünk – ez pedig nem mindig túl kellemes érzés. Szerencsére az orgazmust nem csak egy módon érhetjük el, így fontos, hogy ne görcsöljünk rá a témára, csak érezzük jól magunkat.

Megtaláltuk? Szuper! És most mi a teendő?

Mozgathatjuk ujjainkat úgy, mint ha valakit hívogatnánk, vagy csak egyszerűen körkörösen, illetve fel-le, de az is lehetséges, hogy az egyszerű, határozott nyomásgyakorlástól fogunk elélvezni. Ha rájöttünk, hogy mi váltja ki a lehető legkellemesebb érzést, akkor egyszerűen csak tartsuk a ritmust. Mindenképpen megéri kitartanunk, mert a G-pont területén számos idegvégződés helyezkedik el, így nyomás hatására még a klitorális és a hüvelyi orgazmusnál is intenzívebb végeredményt okoz. Megeshet, hogy hiába próbálkozunk, mégsem érjük el az orgazmust. A menstruációs ciklusunk is befolyással van arra, hogy aktuálisan mi okoz nekünk örömet. Testünk minél mélyebb megismerése csak a javunkra válhat, és ha nem görcsölünk rá, akkor lehet, hogy legközelebb lep meg minket a kirobbanó élmény.

Forrás: Women’s Health