Ez volt a legnépszerűbb fürdőszoba-stílus 2020-ban

2020. november 07.
Egy friss kutatás eredményei szerint idén a fürdőszoba-felújítók nagy része a modern stílusra szavazott. Ráadásul nagyon merészek voltak az idei renoválók: közel kilencven százalékuk teljesen átalakította a fürdőszobája stílusát.

Nem újkeletű a modern stílus felbukkanása, ami a fürdőszobákat illeti. Már 2019-ben is a letisztult, egyszerű, monokróm esztétika volt a legnépszerűbb a Houzz lakásdizájn-szakértők felmérései szerint, ám 2020-ban még öt százalékkal növelte népszerűségét más trendekkel szemben. Úgy tűnik tehát, hogy a minimalista stílus bár a lakás legtöbb helyiségében távozóban van, a fürdőszobában még egy darabig velünk marad.

furdoszoba-stilus-2020-minimalizmus

A kutatás szerint a fürdőszobai bútorok, porcelánelemek, fal- és padlóburkolatok tekintetében egyaránt a fehér volt a legnépszerűbb szín, míg a második legnagyobb kedvenc 2020-ban a szürke lett. „A lakástulajdonosok több mint fele (51 százalék) választott fehér szekrényeket, a többség pedig fehérre burkoltatta a falakat a zuhanyzón belül és kívül egyaránt. Ami izgalmas, hogy a kékes árnyalatú falszín népszerűsége emelkedőben van a tavalyi évhez képest, ami azt mutatja, hogy van azért némi elmozdulás a minimalista vonaltól a fürdőszoba tekintetében is” – áll a kutatást végző Hauzz elemzésében.

furdoszoba-stilus-2020-minimalizmus

Idén minden korábbinál népszerűbbek voltak a lebegő polcok és a kiemelkedő mosdókagylók, kádak. A fürdőszoba-felújítók 65 százaléka választotta ezt a karakteres megoldást.

furdoszoba-stilus-2020-minimalista
A legkevésbé népszerű fürdőszobastílus 2020-ban a hagyományos és vidéki rusztikus irányzat volt, pedig a cottage core minden eddiginél nagyobb népszerűségnek örvend. A bézs-barna színpaletta úgy tűnik, a fürdőszobában nem tudott megragadni.

Olvastad már?

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash, Instagram