Ezek a legtipikusabb mosási hibák, amiket könnyedén elkerülhetsz!

2020. november 14.
Sokaknál a mosás csak annyit jelent, hogy betöltik a gépbe a mosószert és az öblítőt, bedobják a szennyest, és beállítják kedvenc programjukat. Pedig ha szeretnénk ruháinkat biztonságban tudni, akkor érdemes odafigyelni arra is, hogy ne kövessük el a legtipikusabb mosási hibákat. Ezzel pedig nemcsak a ruháinkat, de a mosógépünket is megóvhatjuk, amelyhez az alábbiakban adunk tippeket.

Ugye te is elgondolkodtál már azon, amikor elromlott a mosógéped, vagy éppen benne maradt egy folt a ruhában mosás után, hogy vajon hol rontottad el? A mosás egy nagyon egyszerű műveletnek tűnik, ami a legtöbb esetben igaz is, de vannak olyan tipikus mosási hibák, amik visszafordíthatatlan eredménnyel járhatnak. Pedig csak egy kis odafigyelésen múlik, hogy otthonunkban is megvalósítsuk a tökéletes mosást. A következőkben néhány tippel szeretnénk segíteni.

mosas

Ne féljünk gyakran kimosni ruháinkat

Sokszor hangzik el, hogy a túl sok mosás elkoptatja a ruhákat, éppen ezért csak akkor mossuk a kényesebb darabokat, amikor mindenképp szükséges. Pedig az, hogy a ruháink meddig tartják meg eredeti formájukat, csak azon múlik, hogy mindig megfelelő programot, illetve megfelelő mosószert válasszunk. Például létezik már olyan színvédő mosószer, amely keratint tartalmaz, ezáltal pedig nemcsak megőrzi a ruhák élénk színét, de a szövetszálakat is ápolja és eltávolítja a bolyhokat.

A fehérítő használata nem ördögtől való

Vannak, akik már lemondtak a fehérítő használatról egy-egy rosszul sikerült próbálkozás után. Valóban léteznek olyan olcsó fehérítők, amelyek rongálják a szálakat és besárgítják a fehér ruhákat. Van azonban olyan fehérítő is, amely klórmentes formulájának köszönhetően sem a színeket, sem az anyag minőségét nem roncsolja. A kulcs a tökéletes fehérítéshez csak az, hogy jó minőségű terméket vásároljunk, és a mosás során a termékleírásnak megfelelően járjunk el.

Olvastad már?

A mosógép nemcsak akkor roncsolódik, ha az számunkra is látványos

Sokat hallunk arról, hogy a mosógép vízkövesedik, de mivel ez általában az alkatrészeket támadja meg, nem jár számunkra is látványos jelekkel. Viszont egyszer csak meglepetésként érhet minket, ha elromlik a mosógép. Éppen ezért akkor is érdemes vízlágyítót használnunk, ha mi nem is vesszük észre, hogy láthatatlanul óvja mosógépünket, nem beszélve arról, hogy van olyan 3in1 vízlágyító, amely erős vízkő elleni védelmével segít megakadályozni a gép meghibásodását, védekezik a kosz és mosószer-maradékok lerakódása ellen, ráadásul segít megakadályozni a rossz szagok kialakulását is, amelyek a gépben keletkeznek.

A folteltávolításhoz érdemes folttisztítót is használni

Vannak, akik abban hisznek, hogy a mosószer minden foltot kiszed, de ez csak akkor igaz, ha megfelelő folteltávolító készítménnyel kombináljuk a mosást, makacsabb foltok esetén pedig hasznos lehet, ha előkezelőt is használunk, amit egyszerűen és gyorsan alkalmazhatunk közvetlenül a folton, és már azonnal látszódik is a hatása.

A kisbabáknak kiemelt védelemre van szüksége

Egy jó mosószer az egész család ruháin alkalmazható, azonban az újszülöttek bőre még érzékeny, és akár allergiára is hajlamos lehet. Éppen ezért érdemes egy kisbaba születése után az első időszakban még óvatosan mosni, és olyan mosószert alkalmazni, ami már az élet első napjától biztonságosan használható.

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images