Támadnak a Covid-témájú díszek: bizarr vagy vicces?

2020. november 24.
A Covid-témájú karácsonyfadísz nem is olyan szörnyű, mint elsőre hangzik. Ráadásul ha a pszichológia szemszögéből nézzük, az irónia és a humor segít kiereszteni a járvány miatti stresszt, hogy egy kicsit megkönnyebbülhessünk, és idén is érezhessük a karácsony szellemét.

A 16. századik nyúlik vissza a karácsonyfa-díszítés hagyománya, ám 2020 biztosan a járvány miatti szorongásról lesz emlékezetes. Nem csoda, hogy az ünnep közeledtével megjelentek a koronavírus-témájú karácsonyfadíszek. „Biztos vagyok benne, hogy egyfajta pszichológiai megküzdési mechanizmus is ez a jelenség. Így változtatjuk magunkban a félelmetes dolgokat ártalmatlanná, kapcsolódunk a többi emberhez, hiszen együtt vagyunk a járványban, mindenkit érint, ugyanakkor nem szépítjük magunk előtt, hogy 2020 borzalmas eseményeket hozó év volt, ám azzal, hogy a humor segítségével leszámolunk a koronavírussal mint lelki stresszel, a kezünkbe vesszük ismét az irányítást” – elemezte a jelenséget Alixandra Barasch, a New York Egyetem marketingprofesszora.

koronavirus-karacsonyfa-disz-covid

„A karácsonyfadíszek és az ünnepek általában nem a valóságra fókuszálnak, hanem a karácsony idealizált, önmagáért való szépségére, díszeire. Ám idén ez nem tűnik helyénvalónak. Az emberek nem menekülhetnek el a valóság elől, és tehetnek úgy, mintha nem létezne. Ám a humor segítségével megküzdhetnek vele.” Mutatjuk a szerintünk legjobb, legeredetibb koronavírus-díszeket.

A vírus
A hagyományokat ötvözi 2020-szal a koronavírus-üvegdísz. Bár kétségtelenül letaglózóbb, mint a klasszikus gömbök, ám az idei évhez talán jobban passzol, és valószínűleg a figyelmet sem tereli el a fára akasztott többi csillogó-villogó díszről. Ráadásul tökéletes ajándék lehet természettudós ismerőseinknek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Patrick McLaughlin (@lampworkbench)

Kevésbé művészi, inkább képregényfigurához hasonlatosak a különböző fából készült koronavírus-díszecskék, ám tökéletesen kifejezhetjük velük az ünneppel és a járvánnyal kapcsolatos érzéseinket.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ProLazerCutz (@prolazercutz)

A kézfertőtlenítő, a maszk és a vécépapír

Ha ki kellene választanunk 2020 szimbólumát, akkor a maszkot, a kézfertőtlenítőt, esetleg a vécépapírt mondanánk kapásból. Nem meglepő, hogy a karácsonyfánkra akasztható változat is elkészült mindháromból. Sőt, a Mikulás is maszkot visel idén!

Vészhelyezet esetére
Ahogy a második lezáráshoz közeledik a világ, úgy indult meg ismét a pánikszerű vásárlás az üzletekben. Lehet, hogy jól jön még egy hasonló koronavírus-járvány témájú karácsonyfadísz a fánkra?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dianna (@madeinhisimageshop)

Forrás: The Huffington Post
Fotó: Instagram, Unsplash

Olvastad már?