Ez a műfenyő tárolásának legjobb módja

2021. január 06.
Aki műfenyőt választ karácsonyfának, azért teszi, hogy a következő évben újra használhassa. És azután és azután és azután is, legalább 20 évig, ha az ökológiai lábnyomát csökkenteni akarja. A hátránya? Ki kell találni, hol tároljuk a karácsonyt követő tizenkét hónapban. Annyit elöljáróban leszögezhetünk, hogy nem a saját doboza a legjobb opció.

Nagy valószínűséggel dobozban költözik be otthonunkba a műfenyő az elkövetkező tíz-húsz évre. Ám nem feltétlenül a saját doboza a legjobb módja a karácsonyfa tárolásának, még akkor sem, ha ez a legkörnyezetbarátabb lehetőség. Jó eséllyel a műfenyő élettartamát csökkentjük vele.

mufenyo-karacsonyfa-tarolas

Amikor először felállítjuk a karácsonyfát, a műfenyő ágait ki kell hajtogatnunk, hogy megkapjuk a szép, kerek formát. Ez azt is jelenti ugyanakkor, hogy az ünnepek elmúltával vissza is kell hajtanunk az ágakat ahhoz, hogy ismét beleférjen a dobozba. A kartondoboz pedig nem ad olyan védelmet a műfenyőnknek, amire szükség lenne ahhoz, hogy még hosszú évekig használhassuk. 

A legegyszerűbb, és mégis hatásos módja a műfenyő tárolásának, ha egy nagy méretű szemeteszsákba pakoljuk az ágakat és a talpat. Ha a fenyőnk túl nagy ahhoz, hogy a legnagyobb méretű szemeteszsákba beleférjen, célszerű beruháznunk egy olyan speciális tárolóra, amit direkt a műfenyőkhöz terveztek. Bárhogy is döntsünk, fontos, hogy a fenyő tárolója vízhatlan legyen. (Ez a legnagyobb hátránya a kartondoboznak a műanyag zsákokkal és táskákkal szemben.)

Amikor a becsomagolt műfenyőt elpakoljuk, azt is érdemes figyelembe venni, hogy műanyagból készül, így érzékeny a melegre, megolvadhat, ha például olyan helyre tesszük, ami mellett meleg fűtőcső forrósítja fel a környezetet.

Olvastad már?

Forrás: Apartment Therapy