Jobb randioldalon ismerkedni, ha komoly szándékaink vannak

2021. január 13.
Egy friss kutatás eredményei szerint azok a párok, akik randioldalon ismerkedtek össze és szerettek egymásba, sokkal nagyobb eséllyel kötik össze az életüket, és vállalnak gyermekeket, mint azok, akik személyesen találkoztak.

Gyakran vádolják azzal a különböző online randioldalakat, amilyen például a Tinder, hogy felületes kapcsolatok alakulnak ki a segítségükkel, amelyek érzelmek helyett a külsőn alapulnak. A PLOS One svájci kutatóinak friss tanulmányából azonban ennek pont az ellenkezője derült ki. A tudósok, akik több mint háromezer felnőtt adatait tanulmányozták, arra jutottak, hogy a randioldalakon éppenséggel mélyebb kötődés alakul ki a párok tagjai között.

randioldal-kapcsolat-csaladalapitas

Az adatbázisban olyan információk szerepeltek, amelyek a résztvevők párkapcsolatára vonatkoztak a megismerkedéstől a közös célokig. A válaszadók közül ötszázan ismerkedtek meg online app, weboldal vagy szolgáltató segítségével partnerükkel. 

„Megleptek minket is az eredmények, ám az derült ki kutatásunkból, hogy a randioldalakon megismerkedő párok között olyan erős kötődés alakul ki, hogy nagyobb eséllyel alapítanak családot, ellentétben a való életben vagy más digitális csatornákon megismerkedőkkel” – mondta dr. Gina Potarca, a kutatás vezetője. 

Nemcsak Svájcban, de a fejlett világ szinte minden országában egyre népszerűbb és egyre nagyobb teret hódít az online ismerkedés. Ennek eredményeként az egyes országok különböző szegletéből, eltérő háttérrel rendelkező emberek is egymásra találnak, átírva ezzel az eddig ismert és elterjedt randitérképeket.

Olvastad már?

Forrás: Insider
Fotó: Unsplash