Hogyan lehet jobb a szex? – Ne (csak) este csináljuk, elalvás előtt!

2021. január 15.
Bármiről is legyen szó az életben, mindig lehet újabb dolgokat tanulni! A szakértő összegyűjtötte, hogyan vihetünk még több örömet a szexuális életünkbe.

Mindenhonnan árad a szexualitás felénk, a reklámoktól kezdve a filmeken át a közösségi oldalakig. Ám ezek ritkán olyanok, amelyekkel kapcsolatban úgy érezhetjük, hogy ránk is vonatkoznak, és az örömre fókuszálnak. Ruby Rare brit szexológus azonban összegyűjtötte azokat a gyakorlati tanácsokat, amelyekke lmagabiztosabbá válhatunk a szexben, és játékosabbá, örömtelibbé tehetjük a hálószobai életünket.

szex-parkapcsolat-elvezet

Teremtsünk megfelelő környezetet A legtöbbünk számára ez olyan helyet jelent, ahol kényelmesen és biztonságban érezhetjük magunkat, ahol képesek vagyunk kommunikálni az igényeinkről. Kapcsoljuk ki a telefonokat, hagyjuk a küszöbön kívül a hétköznapok stresszét, és ha szeretnénk valamit, adjuk a párunk tudtára. A kulcs a kommunikáció.

A kíváncsiság teszi jobbá a szexet Legyünk játékosak az érintésekkel, és emlékeztessük magunkat arra, hogy nem kell minden mozdulatnak eget rengetőnek lennie. A közös megegyezésen alapuló érintések törődéssel és kíváncsisággal kombinálva mindig javítanak az élményen. 

Az akrobatikus pózok túlértékeltek Általában sokkal élvezetesebbek a klasszikusok variációk, mint a látványosabb, már-már tornamutatványnak beillő pozitúrák. Ahelyett, hogy újra feltalálnánk a kereket, gondoljunk inkább arra, mit keresünk a szexben (a minél nagyobb felületen való érintkezést egymással, a közvetlen stimulációt), és válasszunk olyan testhelyzetet, ami megfelel ennek.

Ne (csak) elalvás előtt szexeljünk Ha szeretnénk jobbak lenni valamiben, bármiben, nemcsak a szexben, mikor célszerű nekiállni: este, amikor fáradtak vagyunk? A válasz valószínűleg nem. Az esti szex is lehet remek persze, ám a tudomány mai állása szerint a délutáni légyott az, ami a lehető legnagyobb örömet szerzi az embernek.

Olvastad már?

A jó szexnél fontos a nedvesség Túlhaladott és káros nézet, hogy nincs szüksége síkosítóra egy egészséges embernek. A szexológus szerint érdemes úgy gondolni rá, mint egy szexuális játékszerre, mivel bármilyen legyen is a helyzet, az teljesen biztos, hogy a síkosító tovább tudja fokozni az örömérzetet. 

Fontos szólóban is szexelni A maszturbálás lehetőséget ad arra, hogy felfedezzük a saját örömérzetünket. Egy kapcsolatban könnyen érezhetjük úgy, hogy a szexualitás a párunkhoz kötődik, ám ez nem igaz ebben a formában. Egy jól működő kapcsolatban is van helye és funkciója az önkielégítésnek, hiszen minden új dolog, amit magunkról felfedezünk, tovább fokozhatja a szexuális együttlétek örömét is, ha kommunikáljuk a párunk felé.

Ne szépítsünk a kihívást jelentő dolgokkal kapcsolatban A szex nem légüres térben létezik. Hatással van rá a stressz, a szülői feladatok, a lelkiállapot, a testkép és még sorolhatnánk. Ezek mind csökkenthetik a libidót, ahogy ezernyi más, bonyolult és fájdalmas dolog felbukkanhat, amivel kapcsolatban nem szabad szégyenlősnek lennünk. Teljesen rendben van, ha nem mindig érzünk vágyat a szexre, ez hullámzó állapot. Emlékeztessük magunkat ilyenkor arra, hogy legyünk türelmesek és gyengédek magunkkal, ne erőltessük, amit nem szeretnénk.

Ne azon gondolkozzunk, milyennek kellene lennie a szexnek Sokkal fontosabb, hogy mit akarunk a szexben, és mi jelent számunkra örömet. Amíg mindenki benne van, addig nincs olyan, hogy ez rossz módja az együttlétnek. Dobjuk ki az ablakon az összes olyan üzenetet, ami arról szól, milyen, vagy milyennek kellene lennie a szexnek, és fókuszáljunk a szórakozásra és örömre.

Olvass tovább!

Forrás: The Guardian
Fotó: Unsplash