Óriási trend lesz idén a táskás szem?

2021. január 18.
Elég valószerűtlen szépségtrend terjed a TikTok beautyszekciójában. Ez alapján úgy tűnik, hogy feljövőben van a szem alatti táskák, karikák trendje, olyannyira, hogy sok tini magának „festi” meg őket.

tiktok szemkarika
Nem újdonság, hogy a tinédzserek körében semmilyen trend nem népszerű, amit a nagykorúakon, vagyis a náluk jóval idősebbeken látnak. Éppen ezért nagy kérdőjel kíséri a legújabb, körükben terjedő szem alatti karikás sminkjelenséget a TikTokot, hiszen a táskák, sötét karikák az idősebb generációkat érintő szépségprobléma.

Tudtad?

A szemkörnyék egyik legégetőbb szépségproblémáját, a táskás, karikás szemet egyre több fiatal mint „szépségkiegészítőt” önti új formába, mégpedig sminkeszközök segítségével. A saját készítésű videók, tutorialok sokasága tört fel az ázsiai videómegosztó-oldalon, lépésről lépésre bemutatva, hogyan kerül fel egy-egy ilyen „replika táska” a fiatal, üde tekintetek alá.

@sarathefreeelf

♬ GREEK TRAGEDY REMIX – Laura🍒

A furcsa trendet követő egyik nagy név az a Sara Carstens, aki több mint 73 millió követővel dicsekedhet, a videót pedig, amit a tiktokos „spam” fiókjába töltött fel, több mint 1 millió lájkot gyűjtött. A 100 000-es követőtáború fiókon megjelent poszthoz a The Wombats Greek Tragedy című száma volt az zenei aláfestés. A makeup tiktoker Abby Roberts szintén beállt a karikatrend követői közé, és saját verziót készített.

Sötétre fel!

A legfelkapottabb eszköz persze a sötét színű korrektor a műveletben, amit a szem alá visznek fel fordított felállásban, mint ahogyan a valós szemkarikákkal küzdő, azt eltakarni igyekvő nők tömege. A fáradt, kikészült megjelenést biztosító trend tavaly decemberben kezdődött, és már most nagyot ment. Kérdés, hogy mennyire lesz tartós, mindenesetre megosztó, az biztos. Míg sokak elvetemült ötletnek tartják, a valós szem alatti táskákkal és karikákkal küzdők közül többen is örömmel üdvözölték a trendet, mondván segít számukra elfogadni a saját, amúgy is táskás szemkörnyéküket…

Olvass tovább!

Forrás: Independent