Így hasznosítsd újra a húsvéti hulladékot!

2021. április 05.
Mi legyen a húsvétkor felhalmozott hulladékkal? Legyen szó ételmaradékról, hímes tojásról vagy mezei tojástartóról, tudunk a szelektív kukánál jobb alternatívát!

Mi legyen a konyhai maradékkal?

Ezt a life hack nemcsak húsvétkor, de az év bármely szakában megmentheti a megmaradt köreteket, salátákat vagy éppen a sült hús maradékát. A sima rizs-, és gabonaköret rizottóként, a friss tavaszi zöldsaláta a megmaradt sült hússal/tofuval mindent bele egytálételként éledhet újjá. Akár még egy különleges tabulé vagy indiai subji is összejöhet az ünnep utáni napokra.

A húsvéti tojás új élete

A kifújt, esetleg festett tojást akár a következő évre is megtarthatjuk – például egy tojástartóban elrakva a szekrény mélyére. Ha viszont nálunk az ünnepi felkészülés elmaradhatatlan eleme a tojásfestés, akkor bizony a gyertyatojást vagy a mini virágtartót nekünk találták ki. Ki ne bosszankodott volna a kis teamécsesek falán maradt rengeteg viasz miatt? Ha ezeket összegyűjtjük, és felolvasztva a tojásokba töltjük egy kanóc kíséretében, akkor hangulatos tavaszi mécsest kapunk.

Ezerarcú tojástartó

A tojástartó 6-10 rekesze tökéletesen alkalmas arra, hogy az apró kacatainkat elrejtse, rendszerezze. Legyen szó gyöngyökről, apró gyermekjátékról, húsvéti/karácsonyi díszekről, a legjobb barátunk lehet a tojástartó. Ez a hűtőbe tökéletesen illő tartó pedig a szószgyűjtőknek jelenthet környezettudatos alternatívát.

Olvass tovább!