Erre jó a vodka a mosókonyhában

2021. április 10.
Nagy különbség van aközött, hogy egy ruhának mosásra vagy egy kis felfrissítésre van szüksége. Ha megizzadtunk vagy leettük magunkat, és ezekről foltok árulkodnak, az öltözékünkre ráfér a mosás. Ám ha csupán magába szívta a fogason lógó blézerünk a palacsintasütés szagát, vagy éppen egy illatszerbolt tömény parfümaromáját, csak a szagot kell eltávolítanunk. És itt jön képbe a vodka.

Azt mindenki tudja, hogy a vodka alkoholtartalma jelentős, így remek antibakteriális szer. Ám emellett különlegesen jól működik a szagok eltávolítására is, szinte bármilyen anyagról legyen szó. Patric Richardson önjelölt mosásszakértő, a HGTV nevű csatorna The Laundry Guy című műsorának vezetője azt mondja: „Van egy kedves ismerősöm, aki mindig megölel, ha találkozunk. Utána csak úgy illatozok a parfümétől. Ilyenkor bemegyek a mosókonyhába, előveszem az egyik vodkával töltött spriccelős flakonomat, és szagtalanítom a ruhámat.”

vodka-mosas-szagtalanitas

Ám nem csak a parfüm és kölni ellen vethető be a vodka a ruháknál. Befújhatjuk vele a sporttáskánkat, az ételszagot is remekül eltünteti, de a cigarettafüst kitörölhetetlennek hitt szaga ellen is felveszi a harcot Richardson szerint. 

Ha attól tartunk, hogy a vodkás spriccelés után olyan szagunk lesz, mintha magunkon viselnénk a bárpultot, Richardson megnyugtat: „Az alkohol szagtalan, amikor megszárad, így nem bűzlünk majd úgy, mintha most léptünk volna ki a kocsmából.” 

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvastad már?