Cardening: a legújabb trend csak a legbátrabb növénymamáknak való

2021. június 16.
A cardening letarolta az Instagramot. Ha megnézzük a képeket, valószínűleg ellenállhatatlan késztetést érzünk, hogy ültessünk néhány növénykét a hozzánk legközelebb álló jármű apró rekeszeibe. Ám valószínűleg jobb, ha ellenállunk a kísértésnek, akármennyire látványos is az apró kert a kesztyűtartóban.

Mára gyakorlatilag bárhol lehet kertünk: a hátsó udvarban, a gangon, a lakásban, még az íróasztalon is. Miért pont az autó maradna ki ebből? Az Instagramon meg is született a #cardening divat, aminek a nevéből is kiderül: az autó és a kert egyesült. Néhány elvetemült növénymama és növénypapa ugyanis miniatűr kertecskévé varázsolta a kesztyűtartót, hogy mindig legyen egy hüvelykujjnyi zöld a közelükben, bárhová is mennek. 

A koncepció nagyon érdekes, bár nagyon kell szeretni ahhoz a növényeket, hogy még az autónkba is telepítsünk belőlük. Vitathatatlanul eredeti az ötlet, ám nem feltétlenül ajánlott a megvalósítása. Ennek főként biztonsági okai vannak. Mivel a legtöbb kertecskét a szélvédő elé vagy a kesztyűtartóba telepítik, egy vészfékezésnél vagy a légzsák kinyílásakor könnyen az arcunkban landolhat a föld és egy kaktusz. 

Nem csak az emberek számára lehet veszélyes az autóba telepített kertecske. Ha napon hagyjuk parkolni a kocsinkat, az utasfülke akár 46 fokosra is felmelegedhet, ami még a kaktuszoknak is túl forró. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Just Josh Podcast (@j2_podcast)

Azt már nem is említjük, hogy a föld és a víz károsíthatja az autó belsejét. Gondoljunk csak bele, hova szivárog el vajon a felesleges víz? 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lish Dechant (@lishdechant)

A leleményesség persze nem ismer határokat. Akik tényleg komolyan gondolják a cardent, műpozsgásokat és -kaktuszokat pakolnak inkább a szabad felületekre, ami jó kompromisszum lehet, ha kockázatmentesen szeretnénk zöldíteni a járművünket.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Instagram

Olvass tovább!