Így magozz cseresznyét vagy meggyet szívószállal! Innentől meg se próbáld másképp!

2021. július 31.
A cseresznye és a meggy szuper nyári gyümölcs, a magozásuk azonban igencsak feladta a leckét. Egészen mostanáig!

Amíg tart a szezon, érdemes minél többet fogyasztani meggyből és cseresznyéből, hiszen nemcsak értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal vannak tele, hanem arról is gondoskodik mindkét gyümölcs, hogy kellően hidratáltak maradjunk a rekkenő hőségben. Ez a zseniális trükk segít, hogy fröcskölés nélkül magozd ki a gyümölcsöt. Nemcsak akkor érdemes bevetni, ha meggyes vagy cseresznyés süti készül, hanem akkor is, ha lekvárt, befőttet teszel el a hidegebb hónapokra.

Így kell szívószállal meggyet vagy cseresznyét magozni

Igazán örömteli, ha szert teszel egy kosár ízletes meggyre vagy cseresznyére, amikor viszont nekilátsz a magozásnak, nagy valószínűséggel gyorsan elillan a boldogságod. Szerencsére nincs szükség semmilyen speciális eszközre ahhoz, hogy úgy szabadítsd meg a magtól a gyümölcsöket, hogy közben tiszta maradjon a konyha, bár ma már kaphatók kimondottan erre a célra készült cseresznye- és meggymagozók is.

Szóval mindenféle faxni nélkül, pár másodperc leforgása alatt megszabadíthatod a magjától a gyümölcsöt, hogy készen álljon a sütésre, (be)főzésre, a hűsítő meggyfagyi készítésére vagy a tálból cseresznyézésre. Az egyik legfontosabb hozzávaló egy műanyag vizes- vagy üdítőspalack, illetve egy hosszúkás tárgy, ami lehet szívószál vagy grillnyárs. Elég a meggyet vagy a cseresznyét a palack szájához érinteni, majd a szívószállal ügyesen átlyukasztani – a mag az üvegbe pottyan, a kimagozott gyümölcs pedig a kezedben marad.

Forrás: Via Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?