A Pantone elárulta, milyen színekbe öltözünk jövő tavasszal

2021. szeptember 23.
Popcorn, potpourri és rágógumi: ez csak néhány azok közül az árnyalatok közül, ami a szakértők szerint uralja majd 2022 tavaszán és nyarán a divatvilágot, a lakberendezést és egyáltalán, a trendeket.

Nem csak a következő év színét határozza meg minden év második felében a Pantone Intézet, de kiadja a Pantone divatszín trendriportot is, idén a 2022-es tavaszi–nyári időszakra. Ebben tíz egyedülálló színt mutatnak be, ami várhatóan új szintre emeli a stílusunkat. A divattrendeket uraló szabásvonalakat a londoni divathéten mutatják be, a Pantone színekkel tölti meg ezeket a formákat, ahogy a lakberendezésben uralkodó tereket és tárgyakat is.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PANTONE (@pantone)

Ám nemcsak a színek vibrálása különleges a Pantone színpalettáján, hanem az egyes színekhez adott leírások is roppant szórakoztatók. Ez utal arra is, hogy a 2022-es tavaszi–nyári divatszínek játékos kreativitásra inspirálnak és az élet teljességének megélését fejezik ki. Ugyanakkor a színek új nézőpontból közelítik meg az egyszerűséget és spontaneitást, megtestesítik a természettel való mély kapcsolódásunkat, a kényelem és ismerősség iránti szükségletünket könnyed, légies pasztellárnyalatokkal és vizuálisan lehengerlő élénk színekkel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PANTONE (@pantone)

A 2022-es tavaszi–nyári színek tehát az alábbiak lesznek: 14-5713 Cascade, kapcsolódás a tisztító vízhez, hűvös és frissítő, 16-1349 Coral Rose, egy virágos tónus, melynek energizáló jelenléte az izgalom érzését hordozza magával, 18-4143 Super Sonic, intenzív elektromosság, 12-0825 Popcorn, egy élénk és vidám sárga árnyalat, ami melegséget sugároz, 13-2004 Potpourri, egy könnyed és gondtalan friss pasztellrózsaszín, 17-1928 Bubblegum, játékosság és pozitivitás üzenetét küldi, 18-1160 Sudan Brown, egy természetesen gazdag földtónus, ami a szabad térhez kapcsolódik, 15-0549 Fragile Sprout, éles és savas, vizuálisan lehengerlő, 14-3612 Orchid Bloom, emlékeztet a virágok iránti imádatra és 18-1307 Coffee Quartz, egy játékos barna, ami egyszerre egyszerű és nagyvilági. 

Azok után, hogy megismertük a Pantone jóslatát a 2022-es év első felének divatszíneire, ki ne vágyna egy Cascade karosszékre vagy egy Popcorn árnyalatú komódra?

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!