Ezzel az egyszerű módszerrel a legtöbbet hozhatjuk ki a természetes fényből

2021. november 23.
Nem mindenkinek olyan szerencsés fekvésű a lakása, hogy szinte bármilyen fényviszonyok mellett elárasztja a világosság. Azonban akkor is van némi mozgásterünk és számos lehetőségünk, ha mi nem tartozunk az előbbi, szerencsés csoportba. A már sokat emlegetett tükrökön, világosabbra festett plafonon kívül egy sokkal egyszerűbb dologgal is sokat világosíthatunk otthonunkon: a függönyökkel.

A lakberendezési és lakásdekorációs csatorna, a HGTV szakértője az Instagramján osztott meg fotót egy fekete-fehér ebédlőről, melyben rézkiegészítőkkel dekoráltak. Ugyan maga a helyiség is csodaszép, a természetes fény, ami beárad az ablakokon, egyszerűen légiessé és világossá teszi a teret, ami Breegan Jane, a HGTV szakértője szerint egyértelműen a fehér függönyöknek köszönhető. 

fuggony-termesztes-feny

„Amikor és ahol csak lehetséges, a természetes fényt kell használnunk – írta a kép mellé Jane. – Az egyik kedvenc ablakdekorációs elemem a gyönyörű fehér függöny, amit magasra akasztunk, és teljes szélességében takarja az ablakot.” A szakértő azt is elmagyarázta, hogy egy ilyen függöny azért teszi világosabbá a helyiséget, mert ragyogó fehérséget áraszt, mely visszatükröződik például egy fényes padlóról. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Breegan Jane (@breeganjane)

Jane azt is kiemelte, hogy mielőtt felakasztanánk a függönyeinket, gondoljuk át jól, milyen fémet választunk függönyrúdként. Míg a fehér függönyök a lehető legtöbbet adnak vissza a természetes fényből, fontos, hogy a rúd bevonata ellenálló legyen az UV-sugárzásnak. „Arról se feledkezzünk meg, hogy a fém egyezzen a helyiségben használt többi fémkiegészítővel” – mutatott rá a lakberendező.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!