Szégyenlős vagy az ágyban? Íme 6 önbizalomnövelő szexpozíció!

2021. december 25.
Bár a szex eleve olyan intimitást feltételez, amiben már nem kellene szorongani, sokan szégyellősek akár amiatt, mert nem tartják elég szépnek magukat meztelenül, akár azért, mert kétségeik vannak az ügyben, hogy „jók-e” az ágyban.

Ha nincs önbizalmad, kezdj egy egyszerű pozícióval, például a misszionáriussal! De van még néhány felállás, ami elfedi azokat a „hiányosságokat”, amelyeket egyébként a férfiak általában észre sem vesznek…

szegyenlos-szex-tippek

Egy felmérés kimutatta, hogy a férfiak 82%-a és a nők 91%-a nem mindig érzi magát magabiztosnak szex közben, illetve a férfiak 86%-ának, a nők 89%-ának kétségei vannak a szexuális képességeiket illetően.

Az alább felsorolt pozíciók olyanok, amelyekhez nincs szükség különleges szexuális képességekre, és amelyeknél szabályozhatod, hogy tested mekkora része látszik. Ám hangsúlyoznunk kell, hogy nem ez az igazi megoldás. Ennél sokkal jobb, ha sikerül pozitív testképet kialakítanod, vagyis megszeretned, de legalábbis elfogadnod önmagad.

Addig is, míg építed az önbecsülésed, próbáld ki az alábbi felállásokat – már csak a változatosság kedvéért is!

1. Misszionárius

A misszionárius a legismertebb szexpozíció, ami évszázadok óta bizonyít. A passzív partner ilyenkor a hátán fekszik, az aktív partner felülre kerül, és szemből hatol be. „A testek szorosan egymáshoz simulnak, ami azt jelenti, hogy partnered nem túl sokat lát a testedből – mondja Melinda DeSeta szexterapeuta. – Ráadásul ez a pozíció rendkívül egyszerű, így remek választás, ha nem vagy biztos a szexuális képességeidben.”

2. Fordított tehenészlány

Az a bizonyos „lovagló póz”, amely, ha te vagy felül, és zavar a hasad vagy a melled, ijesztő lehet. Ezért a szakértő a fordított verzió kipróbálását javasolja. Ennél a behatoló partner a hátán fekszik, a másik ráül neki háttal, a felállás így diszkrétebb.

3. Kutyapóz

„Egy másik kipróbált és bevált pozíció, amelyet könnyű követni még azok számára is, akik szexuálisan tapasztalatlanok – mondja Ditza Katz klinikai szexológus. – Ennél egyik partner teste sincs „közszemlére téve”. A passzív partner négykézláb helyezkedik el, a behatoló mögé térdel. Ha kényelmesebb, akkor a könyökükre is ereszkedhetnek.

4. Béka

A béka a kutyapóz stílusváltozata, amely lehetővé teszi, hogy jobban összpontosíts az élvezetekre ahelyett, hogy azon pörögnél, milyennek látja a partnered a testedet. Továbbra is egy egyszerű felállás: a passzív partner négykézlábra áll, majd karját kinyújtja maga elé, a mellkasa pedig az ágyra simul. Fejét egy párnán támaszthatja. A partner hátulról hatol be.

5. Kanál

Íme egy olyan pozíció, ami mindkét fél számára jótékony. A partnerek azonos oldalukon fekszenek, és egymáshoz simulnak. A férfi hátulról hatol be, a fontos az, hogy a medencéket azonos magasságba igazítsuk.

6. Lótusz

A lótusz egy másik olyan helyzet, ahol partnered nem lát túl sokat lát belőled – és fordítva. Ez is egyszerű, de mivel egyenesen ülsz, mégiscsak vagányabb, mint egy misszionárius póz… A behatoló keresztbe tett lábbal ül le, partnere terpeszben az ölébe ül, majd köré fonja a lábát.

A legfontosabb azonban: ne hagyd, hogy önbizalomhiányod visszatartson attól, hogy szexelj, és ami még lényegesebb: élvezd a szexet!

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!